Radikal’in akreditasyonu askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Radikal’in akreditasyonu askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 00:36

Genelkurmay Başkanlığı, eski Özel Harekát Dairesi Başkan Vekili ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin’in ifadesine geniş yer veren Radikal Gazetesi’nin akreditasyonunu askıya aldığını açıkladı.

Genelkurmay’ın haftalık basını bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, gazete hakkında Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne şikáyette bulunduklarını söyledi. Şahin’in ifadelerinde adı geçen Gürak, görüşünün sorulması üzerine, Genelkurmay’ın açıklamasına atıfta bulunmakla yetindi.

GATA’da telefon yasağı yok

Gürak, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un telefon konuşmalarının yayınlanmasının ardından askeri hastahanelere cep telefonu sokma yasağı geldiği iddialarını da yalanladı. Eruygur’un eşinin konuşmalarına ilişkin soru üzerine ise Gürak, "Ne şekilde elde edildiği belli olmayan haberlerle ilgili değerlendime yapmamız mümkün değildir" demekle yetindi. Gürak’ın diğer bazı konulardaki açıklamarı da şöyle:

Hakurk operasyonu:
Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava operasyonunda PKK’nın ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu 13 teröristin öldürüldüğü iddiaları hakkında Gürak, "Her hava harekátı sonunda çeşitli kaynaklardan bilgiler toplanmaktadır. Şu anda da değerlendirmeler devam etmektedir" dedi.

Somali tezkeresi: Gürak, Somali’de korsan kovalama görevi için TBMM’den gerekli izinleri alan ’TCG Giresun’ firkayetninin 17 Şubat’ta Aksaz deniz üssünden yolcu edileceğini, gemide 2 adet AB-212 helikopter, 1 SAT timi ve 1 Sualtı Görev timinin bulunacağını kaydetti. Gemi, Somali’de ticari trafiğin güvenliğini sağlayacak, Aden Körfezi’nde deniz ticaret yollarındaki uluslararası güven ortamını tesis edecek ve deniz haydutluğu ile mücadelede kendi kapasitesini geliştirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!