Putin'den geri dönüÅŸ sinyali

Güncelleme Tarihi:

Putinden geri dönüş sinyali
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 10:38

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin aylar boyunca 2012 seçimlerinde başkanlığa geri dönebileceği yönündeki spekülasyonlara engel olmak için hiçbir şey yapmadı.

Â

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

Haberin Devamı

 

Dahası Pazartesi akşamı Franklin Roosevelt’in siyasi kariyerine yaptığı göndermelerle böyle bir planı olduğuna açıkça işaret etti.

 

Bir kez daha seçimlere girerse Rusya’nın siyasi sistemine zarar verip vermeyeceği soruları üzerine Putin, Roosevelt’in ABD’de dört kez seçildiğini çünkü o dönemde Anayasa’nın buna izin verdiğini belirtti.

 

Putin’in bu sözleri yeniden başkanlığa adaylığını koyarsa bunun bir sorun olmayacağı çünkü Rusya’nın anayasasına uygun hareket ettiği şeklinde algılandı.

 

Putin daha önce iki kez başkan seçilmiş ancak anayasada üç kez üst üste başkanlığa izin verilmediği için Dimitri Medvedev’i kendi yerine aday göstermişti. Medvedev de başkan seçildikten sonra Putin’i başbakan olarak atamıştı. Ancak Putin bugün hala ülkenin asıl lideri olarak görülüyor.

Haberin Devamı

 

Anayasa Putin’in 2012’de yeniden başkanlığa aday olmasına engel çıkarmıyor. Ancak Putin ve Medvedev henüz planlarının ne olduğunu açıklamadı.

 

İkili geçmişte de Putin’in başkanlık süresiyle ilgili sorulara cevap Roosevelt’e göndermeler yapmıştı.

 

Hürriyet'i Facebook'ta takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Hürriyet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!