Putin’in Suriye intikamı pasaport

Güncelleme Tarihi:

Putin’in Suriye intikamı pasaport
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın “Varlık Vergisi” yasasını protesto etmek amacıyla Fransız pasaportunu iade eden ünlü aktör Gérard Depardieu, önceki gece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’deki rezidansında buluştu.

Haberin Devamı

Kucaklaşıp yemek yiyen ikili, aktörün Rus keşiş Grigori Rasputin’i canlandırdığı film konusunda sohbet etti. Ardından Depardieu’ye Rus pasaportu verildi.

HOLLANDE’A KIZMIŞ

Fransız medyasına göre Putin, haziranda Paris’e yaptığı ziyaret sırasında kameralar önünde kendisine “Beşar Esad’dan desteğinizi çekin” diyen Hollande’a hâlâ kızgın. O gün  “Kaddafi’yi gönderdiniz de Libya daha mı iyi oldu” diye sert yanıt veren Putin’in şimdi de Depardieu’nün başvurusuna “jet onay” vererek, Hollande’dan intikam aldığı söyleniyor.

YATAĞINA GİRSİNLER

Depardieu gibi Fransız vatandaşlığından çıkma tehdidi savuran aktris Brigitte Bardot da Fransa’da tepki toplamaya devam ediyor. Yeşiller Avrupa milletvekili Daniel Cohn-Bendit,“Bunlar bitmiş embesiller. Putin’in yatağına girsinler, istediklerini daha kolay alırlar” dedi. Sosyalist Bakan Benoit Hamon ise, “Bardot, Depardieu’ye evlenme teklif etsin. Böylece Rus vatandaşlığına geçmesi kolay olur” diye alay etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!