Pusu derin ipucu basit

Güncelleme Tarihi:

Pusu derin ipucu basit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 01:16

Türkiye tarihinin en karanlık günlerindeki operasyonlara imza atıp, adını değiştirmesine rağmen seçim günü susturucu silahla vurulan emekli Albay Fehmi Altınbilek saldırısında son gelişme: Altınbilek’in adresine noterde işe başlayıp MERNİS üzerinden ulaşan şüpheli, saldırıdaki sırt çantasıyla her yere gidince yakayı ele verdi! Şüphelinin, MERNİS üzerinden Abdullah Gül ve Zehra Develioğlu'nun adres kayıtlarına ulaştığı da belirlendi.

Haberin Devamı

Telefonuna ‘istihbari’ dinleme

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ismini Çetin Oğuz olarak değiştirip uzun yıllar gözlerden uzak bir hayat süren Fehmi Altınbilek’in kimliğinin ve adres bilgilerinin nasıl tespit edildiği soru işaretlerine sebep oldu. Altınbilek’in 2008-2009 yılları arasında, Ali Fuat Yılmazer’in İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde mahkeme kararı ile ‘istihbari’ dinleme adı altında telefonlarının dinlendiği de ortaya çıktı.

Karışık bir profil

Bursa doğumlu E.N.Y.’nin profili hayli kafa karıştırıcı. Muhafazakâr ve dindar bir aileden gelen E.N.Y’nin annesi başörtülü. Facebook sayfasında bağlı bulunduğu iddia edilen örgütün düşüncelerine ait paylaşımlar yok. Aksine, dini sitelerinden paylaşılmış haberler ile Rabia vb. işaretlere ait beğeniler var.

Haberin Devamı

Motosiklet üzerinden susturucu tabanca ile midesinden vurulan Fehmi Altınbilek, kendisini yana atarak daha ölümcül bir mermiden kurtulurken eşi de olayı yaralı atlattı. Saldırgan aynı sırt çantasıyla birçok MOBESE kamerasında tespit edilince, yakalanması için düğmeye basıldı.

‘İSİMSİZ111’ eski polis çıktı

25 OCAK’ta ‘İSİMSİZ111’ mahlası ile ‘Öyle bir gün gelecek ki derin devletin AKP’yi Fehmi Altınbilek sayesinde ele geçirdiğine tüm Türkiye şahit olacaktır... Fehmi Altınbilek ve ekibinden uzak durun’ tweet’i atan hesabı yöneten kişilerin, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken yasadışı telefon dinlemesi yaptıkları iddiasıyla meslekten ihraç edilen polisler olduğu tespit edildi.

1 kişi tutuklandı

Saldırıya ilişkin gözaltına alınan ve silahı kullandığı belirtilen E.N.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da yakalanan E.N.Y.’nin üzerinde olayda kullandığı iddia edilen silahla birlikte 2 silahın daha ele geçirildiği kaydedildi. E.N.Y.’nin tutuklanmasında, "Silahlı terör örgütüne üyelik" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarının yer aldığı belirtildi. Öte yandan saldırıya ilişkin 2 kişinin daha gözaltına alındığı ve emniyet müdürlüğündeki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (Ümit TÜRK/İSTANBUL - DHA)

BAKMADAN GEÇME!