Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2001 02:03
İstanbul'da özellikle uluslararası yabancı zincirlere bağlı büyük otellerin hangilerini cigar lounge ve barlarını puro satın almak için tavsiye edersiniz?
(Geçen haftadan devam)
(Bu tür mekanlarda) yine de mutlaka puro satın alıp içmek isterseniz, ister humidor dolabı ister portatif puro kutusu içinde puroları göz - el - burunla iyice inceleyin (önceki yazılarıma bakarak nasıl yapacağınızı hatırlayın). Puroların muhafaza koşullarına bakın. Bilmediğiniz, duymadığınız markalardan kesinlikle kaçının. Gerek kaliteli gerek kalitesiz bir puroya hakettiğinden fazla para vermeyin ki bu müesseseler 'çeşit - kalite - fiyat' üçgenini olması gerektiği gibi bir araya getirsinler ve satış politikalarına çeki düzen versinler. Biz gerçek puro severleri neyi kaça alacağımızı bilmeden cebindeki parayı bilinçsizce harcayan mirasyediler gibi görmeye son vermenin zamanı geldi artık.
Küba purolarından ziyade bugün onları kalite bakımından gerilerde bırakan, fiyatları çok daha makul Nikaragua, Dominik ve Honduras purolarını deneyin. Küba purosunun erişilmez mükemmel kalitesinin geçmişte kaldığını unutmayın ve o puralara sırf Küba purosu içiyor olmak için gözü kapalı büyük paralar ödemeyin. Hele hele tamamına yakını makine yapımı olan alüminyum tüp içinde satılanlara asla.
Puroyu humidora koymadan ve bozulmadan açıkta ne kadar uzun saklayabilirim?
E-mail'inizde nerede oturduğunuzu belirtmemişsiniz. Bu sorunun cevabı bulunduğunuz yöredeki rutubet miktarına bağlıdır. Purolar yapraklarının yetiştirildikleri yerlerdeki rutubet seviyesinde saklanmak isterler. Rutubet oranı % 60-80 arasında ise fazla bir sorun çıkmayacaktır. Klimalı ortamlarda rutubet oranı oldukça azalır. Purolarınızı klimalı ortamlarda bulunduruyorsanız çok hızlı kurumaları kaçınılmazdır.