Puma peşinde büyük macera

Güncelleme Tarihi:

Puma peşinde büyük macera
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 07:48

Ocak 2008'de Montana'ya giden Süha Derbent, -40 derecede yakın plan Puma'ları görüntüledi.

Haberin Devamı

EN VAHŞİ KEDİ

Vahşi Yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent,  Ocak 2008 de Montana'ya giderek vahşi kedilerin yaşamını izledi.

Derbent, -40 dereceye ulaşan soğukta yüksek rakımda ve yakın plan Puma (Dağ Aslanı) fotoğrafları çekti.

Soyu tehlikedeki vahşi büyük kedileri fotoğraflayan Derbent, bu yıl içerisinde de G.Amerika’ya giderek Jaguar fotoğraflarını çekeceğini

Puma (Dağ Aslanı)
En saldırgan kedi türlerinden biri. Bugün vahşi doğada varlığını sürdüren büyük kedilerden biri olan puma ( dağ aslanı) Amerika kıtasında yaşıyor. Pumalar; Güney  Kanada’nın güneyinden Güney Amerika’nın güneyindeki Patagonya’ya kadar olan alanda bulunuyorlar. Adaptasyon yeteneği çok yüksek olan bu hayvanlar Jaguarlar azaldığından bu yana ABD içinde yaşayan en büyük kediler. Oturdukları yerden 12 metre yükseğe kadar atlayabilen pumalar ağaca çıkma uzmanı ve dünyadaki kedigiller içinde en hızlı ikinci kedi olma özelliğine sahip. Kendi ağırlığının 8-9 katı bir hayvanı yere serebilen pumalar dünyanın en kuvvetli kedisi olarak da biliniyor.  Doğduklarında mavi olan gözleri giderek sarı-yeşile dönüyor. Diğer kedi türleri gibi kükremiyor aksine çıkardığı ses inleyen bir kadın sesine benzetiliyor. Pumalar mırlayan tek büyük kedi olma özelliğini de taşıyor. Pumalar da diğer vahşi hayvanlar gibi nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya.  
açıkladı.

Haberin Devamı

Derbent, fotoğraflarını soyu tehlikedeki türlerin korunmasına yönelik bilinçlenme sürecine katkıda bulunmak amacı ile yayımlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!