PTT önlemlerini aldı

Güncelleme Tarihi:

PTT önlemlerini aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2002 16:24

Ulaştırma Bakanlığı, Kurban Bayramı'nın sorunsuz geçmesi için iletişim ve ulaşım hizmetleriyle ilgili bir dizi önlem aldı.

Haberin Devamı

UlaÅŸtırma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, halkın PTT giÅŸelerinde beklemelerini önlemek için her türlü kolaylığın saÄŸlanacağı belirtilerek, iÅŸletme servislerinde kullanılan ücret alma ve otomatik damgalama makinelerinin bakımlarının yaptırılarak faal durumda tutulacakları bildirildi.Â

Dış posta kutuları ve lokal merkezlerdeki gönderilerin toplanmasındaki ring seferlerinin sıklaştırılacağı belirtilen açıklamada, aynı gün kabul edilen gönderilin ertesi güne bırakılmamasına da önem gösterileceği kaydedildi.

-Telefonla haberleşmenin aksaksız sürdürülebilmesi amacıyla Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından çalışma yapılacak. Özellikle kırsal alanlarda haberleşmenin kesintisiz sürdürülebilmesi için gerekli tedbirler alındı.

-Hizmette karşılaşılacak aksaklıklara zamanında müdahale edilebilmesi için ünite yetkilileri görevleri başında bulunacak.''

Haberin Devamı

Açıklamada, olası telefon arızalarına anında müdahale için takviyeekiplerin oluşturulduğu belirtilerek, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulacak eleman ve malzeme yönünden de gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.
   Â
ULAŞIM ÖNLEMLERİ
   Â
TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetlerin aksamaması için de gerekli önlemlerin alındığı kaydedilen açıklamada, şu tedbirlere yer verildi:

-Cer, ticaret, hareket ve tesisler dairelerinden nöbetçi olarak görevlendirilen yönetici personel, günün 24 saatinde hizmetleri yakından takip edecek ve meydana gelebilecek düzensizliklere anında müdahale edecek.

-Bayram süresince seyrüseferlerin aksamaması için çeken ve çekilenaraçların gerekli bakım-onarımlarının ve kontrollerinin yapılması içintüm bölge müdürlüklerindeki ilgili birimlere talimat verildi.

-Elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesislerinin bakımı ve meydana gelen arıza ve aksaklıkların giderilmesi için bölge müdürlüklerindeki görevli personelin çalışmaları planlanarak, araç, gereç ve malzeme temini yapıldı.

-DHM Genel Müdürlüğü tarafından, yaşanabilecek yolcu trafiğindeki artışa ilişkin gerekli tedbirler alındı. Meydanın özelliği ve trafik yoğunluğuna göre nöbetçi ekiplere ilaveten takviye ekipler oluşturuldu.

Haberin Devamı

-Özellikle terminal binaları ve yolcuları ilgilendiren durumlarda (ısıtma, havalandırma ve klima sistemlerinin faaliyeti ile temizlik, aydınlatma, anons, uçuş bilgisi ve ıslak hacimlerdeki arızalar gibi) herhangi bir şikayete mahal bırakmadan derhal gerekli tedbirler alınarak, cihaz, sistem ve tesislerin faaliyeti sağlanacak.''
   Â
ARAMALARI, BAYRAM GÃœNÃœNE YAYIN
   Â
Türk Telekomünikasyon A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada da telefon görüşmeleriyle ilgili tüm tedbirlerin alındı belirtilerek, Kablo TV yayınlarında yaşanabilecek arızalara yönelik yeterli sayıda nöbetçi ekibin bulundurulacağı ve gerektiğinde uydu sistemlerinin alternatif olarak kullanılabilmesi için her türlü çalışmanın tamamlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ülke içindeki ve yurtdışındaki vatandaşların, bayram dolayısıyla telekomünikasyon şebekelerine yoğun olarak yüklenmelerinin bazı sıkıntılara neden olduğuna işaret edilen açıklamada, ''Vatandaşlarımızın aramalarını bayram günlerine yaymaları, kanallar dolu ise tekrar tekrar arama yapmamaları, değişik zaman periyotlarındaarama yapmaları, telefonları sürekli meşgul tutmamaları, haberleşmeninsağlıklı yapılması açısından önem arzetmektedir'' denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!