Psikopat Semih Çelik katletmişti! İkbal Uzuner'in cep telefonunun şifresi çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2024 13:06

Türkiye'yi sarsan katil zanlısı Semih Çelik'in işlediği çifte cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişme var. Katledilen İkbal Uzuner'in cep telefonunun çözüldüğü, Ayşenur Halil’in ise cep telefonunun şifresini henüz kırılamadığı öğrenildi. Öte yandan Semih Çelik'in bilgisayarında, İkbal Uzuner'i öldürmekten ve intihardan bahsettiği video dışındaki tüm verilerin silindiği belirlendi. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Sinan Ağca son bilgileri aktardı.

Haberin Devamı

Edirnekapı'da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik'in intihar etmeden önce öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner cinayeti ile ilgili polis ekiplerinin delillere yönelik incelemesi sürüyor.

İkbal Uzuner'in açılan telefonunda olaya ilişkin henüz bir tespit yapılamazken, Ayşenur Halil'in telefonu ise henüz açılamadı.

Polis ekipleri, Semih Çelik'in kullandığı elektronik cihazlarını da incelemeye aldı. Çelik'in açılan bilgisayarında İkbal Uzuner ile ilgili çektiği, Uzuner'i öldürmekten ve intihardan bahsettiği video tespit edilirken bilgisayardaki diğer bütün verilerin silindiğini belirledi.

Çelik'in HTS kayıtlarını da incelemeye alan polis, cinayetlerle bağlantılı herhangi bir tespite ulaşamadı.

 

Haberin Devamı

RİTÜELE KATILDIĞI İDDİALARI

Sosyal medyada çıkan ve ölen kişilerin Florya'da ayin ve ritüele katıldığı yönündeki iddiaları da dikkate alan ekiplerin çalışmasında, bu kişilerin herhangi bir ayin veya ritüele katıldığına dair bir ize rastlanmadı.

Ekiplerin olaya ilişkin çalışmaları sürüyor.

Psikopat Semih Çelik katletmişti İkbal Uzunerin cep telefonunun şifresi çözüldü

Eyüpsultan ve Fatih'te 4 Ekim'de 19 yaşındaki Semih Çelik, kendisiyle aynı yaştaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra Edirnekapı'daki surlardan atlayarak intihar etmişti.

İKBAL'İN TELEFONU ÇÖZÜLDÜ, AYŞENUR'UN ŞİFRESİ KIRILAMADI

CNN Türk Muhabiri Sinan Ağca konuyla ilgili canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

İkbal Uzuner’in telefonunun şifresi polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası çözüldü. Artık diğer katledilen kızın telefonunda ünlü bir markanın telefonu, işletim sistemi farklı olduğu için içerisinde bir şifre bulunuyor ve kırılması çok zor bir durum. Polis ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. O firma ile de görüşmeler sürüyor. Ardından katledilen kızın da telefonu çözülecek ve bu olay nasıl gerçekleşti? Yazışmalarda ne var? Hepsi ortaya çıkmış olacak.

Haberin Devamı

Katil zanlısının telefonu bulunamamıştı. O telefon hala bulunamadı, onun da dizüstü bilgisayarına el konuldu. İncelemeler devam ediyor. Babası o bilgisayar hakkında konuşuyordu. “Biz odasına girdiğimiz zaman bilgisayarı hemen kapatıyordu, şifresi vardı. Bilgisayarda neler yaptığını biz göremiyorduk” ifadesi vardı.Bilgisayarın ve telefonların şifresinin çözülmesinin ardından olayın hangi boyutlarda işlendiği, sadece Semih Çelik’in bu olayın içerisinde olup olmadığı, yoksa arkasında başka biri var mı? Cinayetler neden gerçekleşti?

Psikopat Semih Çelik katletmişti İkbal Uzunerin cep telefonunun şifresi çözüldü

Hepsi açığa çıkmış olacak.Kamera kayıtlarından da özellikle görüntüler ortaya çıkmıştı. Katil zanlısı Semih Çelik ileride bulunan surlara yürüdü. Yürüdükçe kızın da bu noktaya geleceğini biliyordu. Kapıya doğru yöneldiler. İlk başta katil zanlısı Semih Çelik surlara çıkış yaptı.

Haberin Devamı

‘ODASINDA BULUNAN KASAP ALETLERİNE ELİMİZİ SÜRDÜRTMÜYORDU’

Demir korkuluklarla orası tamamen kapatılmış durumda. Kamera kayıtlarında Semih Çelik’in o yoldan yukarı çıktığını, tepe kısmına yürüdüğü, belli bir kısımdan geçerken zorlandığı görülüyor. Ardından kamera kayıtlarından kızın gelmesini beklediğini görüyoruz. Bir süre sonra da İkbal bu noktaya geliyor. İkisi beraber surun üstüne çıktıktan sonra ise vahşi cinayet işleniyor.Semih Çelik hakkında olay yaşandıktan sonra pek çok iddia ortaya çıkmıştı. Kasaplık eğitimi aldığı, Rami ve Bayrampaşa’da iki ayrı kasapta çalıştığı belirlenmişti. Babasının söylediği ifade şuydu: ‘Odasında bulunan kasap aletlerine elimizi sürdürtmüyordu.’

Haberin Devamı

Psikopat Semih Çelik katletmişti İkbal Uzunerin cep telefonunun şifresi çözüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!