Protokol tavafı

Güncelleme Tarihi:

Protokol tavafı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:10

Bu yıl Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in davetlisi olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Pakistan, Sudan, Moritanya liderleri kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getirdi.

Haberin Devamı

Kralın konukları için Kabe’de protokol kuralları uygulandı. Konuk devlet başkanları onlarca polis ve askerin oluşturduğu çember içinde tavaf yaptı. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ‘İfrat haccı’ yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için özel protokol ve yoğun güvenlik önlemi uygulandı. Gül’ün güvenlik gerekçesiyle zemin katta tavaf yapmasına izin verilmedi. Harem’in avlusuna bitişik olan Kral’ın sarayından ortadaki çelik halkaya portatif köprü kuruldu. Gül tavafını Kabe’yi genişletme çalışmaları kapsamında sadece özürlü, hasta ve yaşlıların rahat tavaf yapabilmesi amacıyla inşa edilen ve Hac bitimi sökülecek olan çelik platformda yapıp, kendisini görüntülemek isteyen gazetecileri de atlattı.

TÜRK HACILARLA BULUŞTU

Gül bayramın 2’nci günü Mekke’deki Türk hacılarla buluştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile bazı milletvekilleri ve oğlu Ahmet de Cumhurbaşkanı Gül ile birlikteydi. Cumhurbaşkanı, Türk hacıların bayramını tek tek kutlarken, Merak Akşener dahil diğer kadın hacılarla tokalaşmayıp sadece selamlaştı. Gül elini öpmek isteyen hacılara da izin vermeyerek elini öptürmedi.

BAKMADAN GEÇME!