Promosyonlu okuma-yazma kursu

Güncelleme Tarihi:

Promosyonlu okuma-yazma kursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 12:53

Diyarbakır'da Halk Eğitim Merkezi'nin kadınlara yönelik açtığı okuma - yazma kursuna sadece 3 kişi başvurdu. İlgiyi artırmak isteyen kaymakamlık sonunda çareyi promosyonda buldu.

Haberin Devamı

YAĞ, ŞEKER, MAKARNA VE PİRİNCİ DUYUNCA KURSA YAZILDILAR

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi Halk Eğitimi Merkezi’nin ilköğretim okullarında kadınlara yönelik açtığı okuma yazma kursuna beklenen ilgi gösterilmedi. Bunun üzerine kaymakamlık, kurslara katılanlara gıda yardımı yahılacağını duyurunca, kurslara 1000 kadın başvurdu.
 
Çermik Kaymakamı Murat Erkan, Halk Eğitim Merkezi ile ilçede okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik ilköğretim okullarında okuma yazma kursu açtı. İlçe başta olmak üzere köylerde de duyuru yapılmasına rağmen okuma-yazma kursuna beklenen katılım olmadı. Bunun üzerine ilginç bir yönteme başvuran Kaymakam Murat Erkan, kursa katılanlara yağ, şeker, makarna, mercimek ve pirinç vereceklerini duyurdu.

Bunun üzerine kursa ilçe merkezi ve köylerden toplam 1000 kadın başvurdu. 14 yaşından torun sahibine kadar çok sayıda kadın ve genç kızın başvurduğu okuma-yazma kursuna katılanlar ilk derslerinde vaadedilen yağ, şeker, makarna, mercimek ve pirinç paketlerini aldılar.

Haberin Devamı


Kadın ve genç kızlara yönelik Kale, Saray ve Muharrem Akkılıç Cumhuriyet İlköğretim Okulları’nda eğitim gören kadınları ziyaret eden, Kaymakam Murat Erkan, kursiyerlerin kurslara katılarak en büyük ödülü okuma-yazma öğrenerek aldıklarını belirterek, “Sizlere mutfağınıza katkı olsun diye verilen ödül değil, hediyedir. Siz okuma yazma öğrenerek en büyük ödülü kazanacaksınız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!