Profesöre 20 bin TL maaş mezuna 10 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Profesöre 20 bin TL maaş mezuna 10 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Abdullah Gül Üniversitesi bu yıl 115 öğrenci alarak eğitim hayatına başlıyor. Üniversite özel bir şirket gibi yönetilecek. Öğretim üyelerinin maaşları yüksek olacak, öğrenciler ve mezunlar için de sürprizler var.

Haberin Devamı

Kayseri’nin dördüncü üniversitesi olarak kuruldu. 2010 yılında inşaatı start aldı, bu yıl 155 öğrenciyle eğitime başlayacak. Kayserili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını taşıyacak üniversite birçok ilke imza atacak. Öğretim üyelerinin dörtte biri yurtdışından gelecek. Maaşlar bir profesör için 6 bin ile 20 bin TL arasında değişecek. Devlet üniversitelerinde bu rakam 4500 TL. Doçentler 5-13 bin, yardımcı doçentlerse 4-9 bin TL arasında maaş alacak.
Üniversitenin Rektörü Prof.Dr.İhsan Sabuncuoğlu, “Hepimiz devlet memuruyuz ama özel sektör mantığıyla çalışıyoruz” diyor.
Rekabetçi maaş politikası avantajlardan sadece biri. Yanı sıra lojman, özel sağlık sigortası, yurtdışı konferanslara ve yayınlara destek gibi cazip imkânlarla üniversite, iyi öğretim üyelerini Kayseri’ye çekmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİYE AYDA 2 BİN TL MAAŞ

Abdullah Gül Üniversitesi’nde eğitim görecek öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecek. Ödememek bir yana, kişisel gelişimlerini sağlamak, hobilerini hayata geçirmek isteyenler üstüne üniversiteden ayda 400 ila 2 bin TL arasında maaş alacaklar.

CUMHURBAŞKANI DERSE GİRSE!

Profesöre 20 bin TL maaş mezuna 10 bin dolar
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte geçen hafta Kayseri’deydik. Gül, kendi adını taşıyan üniversiteyle birlikte şehirdeki diğer üç üniversitenin temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Her öğrenciye bir banka hesabı açılacak. Ayda 300 TL yatırılacak. Öğrenciler, hazırlığı bitirip, lisansı tamamladıklarında yani beş yıl sonra diploma sevinci yaşarken hesaplarında da onlar için birikmiş 10 bin dolarları olacak. Bunun için herhangi bir geri ödeme yapmayacaklar.
Rektör İhsan Sabuncuoğlu, “Keşke Cumhurbaşkanı da derse girse. Henüz teklif etmedim ama edeceğim. Vizyoner, dengeli biri. Kaliteye çok önem veriyor. Oldukça mesafeli duruyor üniversitemize. Kayseri’deki dört üniversiteye de aynı şekilde yaklaşıyor. Ayrıcalık yaratmak istemiyor. Emekli olursa bence yararlanılması gereken önemli kişilerden biri. Kendisine teklif götüreceğim” diyor.
İngilizce eğitim verecek üniversitenin tüm kampüslerinin 2014’e kadar tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Bez fabrikasından üniversiteye

Burası 1935’te Sovyet tasarımı olarak yapılan Sümer bez fabrikasıydı. Şimdi üniversitenin ana kampüsü olacak. 1990’lı yıllara kadar çalışan ve sonrasında atıl halde kalan 340 dönüm arazideki fabrika, orijinaline sadık kalınarak yeniden restore edildi. Mimarı Emre Arolat. İçindeki ambar da eğitim alanı olarak tasarlandı. İlk öğrenciler burada okuyacak. Kampüsün içinde sanayi müzesi, Cumhurbaşkanlığı müzesi, Cumhurbaşkanlığı özel koleksiyonu ve kütüphanesi, sergi alanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık 150 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Kampüsün hemen yanında bulunan işçi evleri de öğrencilere barınma imkânı sunacak.

Haberin Devamı

Mimar Sinan Kampüsü

Hazırlık sınıfını bitiren öğrenciler, şehre 12 kilometre uzaklıktaki Mimar Sinan Kampüsü’ne geçecek. Spor salonları, restoranlar, kütüphane dikkat çekiyor. 250 milyon TL’ye mal   olması beklenen bu kampüste şimdiden kariyer merkezi ve mezunlar ofisi hazırlıkları yapılıyor. Üçüncü nesil üniversite olarak yola çıkan Abdullah  Gül Üniversitesi’nde üniversite sanayi işbirliği hâkim olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!