Profesör olmuşşun 7 çocuk yapmışsın

Güncelleme Tarihi:

Profesör olmuşşun 7 çocuk yapmışsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2014 01:53

HERKES onu terör, darbeler, Alevi-Sünni kardeşliği, başkanlık sistemi ve Arap Baharı’yla ilgili hazırladığı raporlarla tanıdı. AK Parti tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince partisinden istifa etti.

Haberin Devamı

Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’ın dikkat çekici bir yanı daha var. Bal, aynı zamanda 7 çocuk babası. Yaklaşık 2 hafta önce yeniden babalık sevinci yaşayan Bal, bebeğine Mehmet Akif ismini koydu. Diğer çocukları ise büyükten küçüğe doğru Nesrin (21), Afra Nur (19), Ahmet (17), Fatma Ayça (14), Muhammed Emin (12), Leyla Ayşe Nefise (3)... Bal'ın 2 çocuğu üniversitede, 1 çocuğu lisede, 2 çocuğu ise ilköğretimde okuyor. Eşi Hülya Deniz ve annesi Nesrin ile birlikte yaşayan Bal, 10 kişilik mutlu bir ailenin babası. Gölbaşı'nda müstakil bir evde yaşayan Bal Ailesi, bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirmenin yanında tavuk, kaz ve ördek de besliyor. Bal şunları anlattı.
‘DOĞULU MUSUN’ DİYORLAR
? Yeni bir üyemiz oldu. Allah mahcup etmez inşallah, hayırlı olur diye düşünüyor ve dua ediyoruz. Diyorlar ki sen bir de okumuşsun, profesör olmuşsun; nedendir? Maalesef toplum içerisinde ‘okuyanın 1 veya 2 çocuğu olur’ diye bir algı var. Bazen 'Doğulu musun' diyorlar. Ben de ‘Doğu da bizim, Batı'da bizim, Diyarbakır da bizim Afyon da bizim’ diyorum. Bizim kültürümüz, biz büyük bir kültür havuzunun, bahçesinin çocuklarıyız, çiçekleriyiz. Çocukları seviyorum, eşim de ev hanımlığı en büyük iştir o anlamda çalışmıyor demek doğru bir söz değil ama o da sağ olsun benimle aynı kanaatte olduğundan dolayı, benim çocukları çok sevmemden dolayı o da razı geldi çocuklarımız oldu. Ama önemli olan 1 tane 5 tane olması değil, iyi bir eğitim verip, güzel terbiye verip, hem kendileri hem toplum için hayırlı üyeler yetiştirmektir. Sayıdan ziyade niteliğe önem veriyorum, onun eğitimine, eğitilmesine önem veriyorum. Çok çocuğumuz olmasından dolayı şükrediyoruz Allah'a.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!