Prof. Sağlamer'e 'Leonardo da Vinci' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Prof. Sağlamere Leonardo da Vinci ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2006 18:38

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in “Leonardo da Vinci” madalyasına değer görüldüğü bildirildi.

Yapılan açıklamada, Avrupa'da mühendislik eğitimini geliştirmek, eğitim kurumları, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında işbirliğini güçlendirmek ve endüstri ile eğitim kurumları arasında işbirliğini desteklemek amacıyla kurulan Avrupa Mühendislik Eğitimi Cemiyeti'nin (SEFI), her yıl mühendislik eğitimi alanına çalışmalarıyla katkı yapmış bir kişiye ödül olarak, “Leonardo da Vinci” madalyası verdiği kaydedildi.

Ödüle bu yıl Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in layık görüldüğü ifade edilen açıklamada, madalya töreninin 30 Haziran Cumartesi günü İsveç'te yapılacağı belirtildi.

Prof. Dr. Sağlamer'in bu ödüle, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tokyay tarafından, “İTÜ'de gerçekleştirilen kapsamlı reformlar ve Sürekli Kalite İyileştirme Projesi sonucunda İTÜ mühendislik programlarından 21'inin ABD'de ABET akreditasyonu alması” nedeniyle aday gösterildiği ve ilk defa bir Türk'e bu ödülün verildiği dile getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!