Prof. Dr. Geray hariç herkese kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Geray hariç herkese kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2008 13:10

KONYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerininin çarşamba sabahı saat 05.00’da, 5 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 zanlıdan 8'i serbest bırakılırken, 19 kişi bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

18 zanlı kelepçeli halde hastaneye getirilirken, İşçi Partili Prof. Dr. Ahmet Uçkun Geray’a kelepçe takılmadığı görüldü. Adana Cumhuriyet Başsavcısı, zanlıların yarın saat 10.00'da Adana Adliyesi'nde hazır bulundurulmalarını istedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1.5 yıllık çalışmanın ardından iddia edilen, Milli Çözüm Dergisi ile İşçi Partisi ve Ulusal Kanal ile ilişkileri bulunan toplam 27 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü Nuran Gökdemir (47) ile Milli Çözüm Dergisi yazarı Mevlüt Songur (27), Mehmet Adlandıgil (27), Ali Aykut Akdağ (31), Tankut Alp Altınsoy (27), Vicdan Uçarer (27), Ahmet Tarım (27), Mehmet Sıtmapınar (26) polisteki ifadelerinin ardından dün akşam serbest bırakıldı.

18'İ KELEPÇELİ

Aralarında İşçi Partili Prof. Dr. Ahmet Uçkun Geray, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Akgül’ün de bulunduğu 19 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Zanlılar bugün saat 07.30’da sağlık kontrolünden geçirilmek üzere, yoğun güvenlik önlemleri altında Terörle Mücadele Şubesi’nden Numune Hastanesi’ne getirildi. Midibüsten polisler eşliğinde tek tek Acil Servis’e alınan zanlıların 18’i kelepçeli hastaneye alınırken, Prof. Dr. Ahmet Uçkun Geray’ın kelepçesiz olduğu görüldü.

ERGENEKON'LA İLİŞKİLİ Mİ?

Konya merkezli operasyonun bağımsız bir operasyon olduğu belirtilirken, İstanbul'da yürütülen Ergenekon operasyonuyla ilişkinlendirilme olasılığı bulunduğu kaydedildi.

Yarın Adana'da hakim önüne çıkarılması beklenen 19 zanlı ‘Halkı isyana teşvik etmek’, ‘Kaos ortamı oluşturarak hükümeti yıkmak’, ‘Terör örgütü kurmakla’ suçlanıyor. Zanlıların Ergenekon örgütü ile bağlantıları da araştırılıyor.

Gözaltındaki İşçi Partili zanlıların avukatı Mehmet Aytekin, tüm zanlıların Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındığı görüşünü savunurken, müvekkili Yusuf Buldu’nun ‘Yakalama ve Gözaltına Alma Tutanağı’nı gösterdi. Tutanakta, ‘Yakalamaya neden olan suç’ bölümünün karşısında, ‘Ergenekon Terör Örgütü’ yazdığı görüldü.

AHMET AKGÜL’DEN ATATÜRK KİTABI

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Akgül’ün, 2006 yılında ‘Bizim Atatürk’ adlı bir kitap yazdığı ortaya çıktı. Akgül, Atatürk’e hakaret suçundan 1 yıl hapis yatmıştı.

Mısır’da şeriat eğitimi veren El Ezher Üniversitesi mezunu olan 59 yaşındaki Akgül, kapatılan Refah Partisi’nden Adana Milletvekili adayı olmuştu. Malatya DGM’de Türk Ceza Yasası'nın 312’nci maddesi gereğince ‘Atatürk’e hakaret’ suçundan 1 yıl hapis cezası alan Ahmet Akgül, 681 sayfalık ‘Bizim Atatürk’ adlı kitabının arka kapağında, ‘Milli Görüş çerçevesinde Kuvay-ı Milliyeci bir yazar’ diye tanıtılıyor.

“AKGÜL HOCAMIZDAN PARA ALDIM’

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusundan sonra dün saat 19.10 sıralarında serbest bırakılan Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü Nuran Gökdemir, İşçi Partisi Konya İl Teşkilatı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nuran Gökdemir, Ahmet Akgül’den Ulusal Kanal adına para istediğini ve bu yüzden gözaltına alındığını belirterek, “Evimden alındım ve sorguda suçumu öğrendim. Sorguda, ‘Ekipmanlar istediniz. Neden ve kimden istediniz?’ gibi sorular soruldu. Ben özellikle Ahmet Akgül hocamızdan istedim. Hocamız da söz verdi ve gereğini yaptı. Mali katkı göndermişlerdir. Parasal katkı gönderdiler. Vatansız kalan, ayaklar altında çiğnenir. Vatanımız giderse, senin gazeten de, kardeşin de, sokağın da, mahallen de ayaklar altında çiğnenir. Ben buna izin vermeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecenin “Ahmet Akgül’den ne kadar para aldınız” sorusuna . Gökdemir, “Ulusal Kanal’da 10 YTL bile çok değerlidir. Bizim için 10 YTL de 100 YTL de birdir. Bunlar damla damla birikerek, Ulusal Kanal faaliyetini sürdürecektir” yanıtını verdi.

YARIN ADANA'DA OLACAKLAR

Operasyonu yürüten Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, 6 ayrı ekibin aralıksız çalıştığını belirterek, “6 ayrı ekibimiz, ifadelerin alınması, bilgisayarların incelenmesi ve ele geçirilen evrak ve dökümanların incelenmesine çalışıyor. En kısa sürede şüphelileri Adliyeye sevk edeceğiz” dedi.

Bu arada operasyon talimatını veren Adana Cumhuriyet Başsavcısı'nın, zanlıların yarın saat 10.00'da Adana Adliyesi'nde hazır bulundurulmalarını istediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!