Prof. Dr. Bingöl, Samsun'da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Bingöl, Samsunda toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 15:48

SİVAS'ta geçen pazar günü Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Bingöl, bugün memleketi Samsun'da toprağa verildi. Eşi Gülay Bingöl, “Beni bırakıp nereye gidiyorsun? Oğlunun mürvetini göremedin” diyerek gözyaşı döktü.

Oğlu Safa Onur Bingöl ise babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

Geçen Pazar günü yapılan ÖSs'de salon başkanı olan Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Anabilim Dalı Başkanı, evli ve 1 çocuk babası 65 yaşındaki Prof. Dr. Şener Bingöl, soru kitapçıklarının dağıtımın ardından kısa süre sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Profesörün ölümü ailesini, yakınlarını, mesai arkadaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu. Prof. Dr. Bingöl'ün cenazesi dün akşam Sivas'tan karayoluyla memleketi Samsun'a getirildi.

Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenaze bu sabah Adalet Mahallesi'nde bulunan Bingöl Apartmanı'nın önüne getirildi. Kardeşlerine ve kendisine ait dairesi bulunan 4 katlı bina önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Sivas Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, ailesi, yakınları ve komşularından oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan eşi Gülay Bingöl ve kızkardeşleri Şenay Sözen ile Şengül Şen, gözyaşlarına boğuldu. Eşi Gülay Bingöl, “Beni bırakıp nereye gidiyorsun. Oğlunun mürvetini göremedin. Bana tertemiz bir geleceği olan bir evlat bıraktın” diye gözyaşı döktü.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde asistan olan oğlu Safa Onur Bingöl de babasının tabutunun başından bir an olsun ayrılmayarak gözyaşlarını tutamadı. Evinin önünden alınan Prof. Dr. Şener Bingöl'ün tabutu, omuzlarda yaklaşık 500 metre taşınarak Esenevleri Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!