Prens Willem-Alexander, Hollanda Kralı oldu

Güncelleme Tarihi:

Prens Willem-Alexander, Hollanda Kralı oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 11:31

Hollanda’da 33 yıldır tahtta olan, beş başbakan gören, 54 ülkeye resmi ziyaret yapan 75 yaşındaki Kraliçe Beatrix, görevini en büyük oğlu veliaht Prens Willem-Alexander’a bıraktı. Hollanda böylece 123 yıl aradan sonra yeniden bir kral tarafından yönetilecek.

Haberin Devamı

Kraliçe'nin Kraliyet Sarayı’ndaki törende tahttan feragat ettiÄŸine dair belgeyi imzalamasıyla, 46 yaşındaki Prens Willem-Alexander, Willem III’ün 1890’daki ölümünün ardından ülkenin ilk kralı oldu.Â

Beatrix'ten sonra aynı belgeyi Willem-Alexander ve eşi Prenses Maxima imzaladı. Willem-Alexander Kral olurken, eşi Maxima da Kraliçe unvanını aldı.

Törenden sonra Kraliyet Sarayı'nın balkonuna çıkan Beatrix, alanı dolduran binlerce kişiye "Yeni kralımız" diyerek Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima'yı takdim etti. Halkın büyük sevgi gösterisinde bulunduğu yeni Kral, annesine teşekkür etti. Üçlü, halkı selamladıktan sonra saraya ger

/images/100/0x0/55eb52f2f018fbb8f8b9ecf2
i döndü.

Haberin Devamı

Annesinden kraliyet tacını devralan Willem Alexander, Amsterdam'daki Nieuwe Kerk Kilisesi'nde düzenlenen törende yemin etti.

Törende Türkiye'yi, Kraliyet ailesinin özel davetlisi olarak Hollanda'ya giden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi Zeynep Babacan ve Türkiye'nin Lahey  Büyükelçisi Uğur Doğan temsil etti.

HOLLANDA'NIN YENÄ° KRALI / FOTO GALERÄ°

Kraliçe Beatrix, tahttan çekilmesinin arifesinde dün Rijksmuseum’da dünyanın dört bir yanından gelen kraliyet ailelerinin katıldığı bir akşam yemeği vermişti. Prenseslik günlerine dönecek Beatrix, artık torunlarıyla vakit geçirecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!