Prefabrik sözü büyük ölçüde yerine gelecek

Güncelleme Tarihi:

Prefabrik sözü büyük ölçüde yerine gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, prefabriklerle ilgili bugüne vermiş oldukları sözün çok büyük ölçüde yerine getirildiğini açıkladı. Bakan Aydın da ufak tefek eksikliklerin abartılmamasını isteyerek, anahtar teslimini yapacaklarını söyledi.

Başbakan Bülent Ecevit, bugün tamamlanması planlanan prefabrik konutlar için verilen sözün çok büyük ölçüde yerine getirilmiş olacağını söyledi.

Ecevit'e dün Başbakanlık çıkışında, bugün bitirileceği vaadedilen prefabrik konutların akibeti soruldu. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın deprem felaketine uğrayan bütün illeri dolaşarak kesin rakamları topladığını söyleyen Ecevit, soruya şöyle yanıt verdi:

‘‘Benim edindiğim izlenim, verilen söz çok büyük ölçüde yerine getirilmiş olacaktır. Hem de bu söz verildikten sonra Bolu depremi eklendiği halde verilen söz yerine getirilecektir.’’

Ecevit, devletin depremde evi ağır hasara uğrayan veya yıkılanlara şehirler için 6, köyler için 3,5 milyar liralık kaynağın kredi olduğu anımsatılınca, ‘‘Tabi kredi. Ama çok düşük faizli ve çok uzun vadeli bir kredi’’ karşılığını verdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, prefabrik konutları 1 Aralık'ta tamamlayacaklarını ve anahtarlarını valiliklere teslim edeceklerini söyledi.

Yalova kent merkezi ile Çiftlikköy ve Çınarcık ilçelerinde yaptırılan prefabrik konutlarda incelemelerde bulunan Aydın, konutlarda ufak tefek bazı problemler olabileceğini, ancak bunların büyütülmemesi gerektiğini belirtti. Aydın, deprem bölgesinde 24 bin konutun oturulabilir hale getirildiğini, Yalova'da ise yapımı planlanan 5 bine yakın konutun büyük bölümünün tamamlandığını kaydetti.

Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay, ‘‘İnatla söylüyorum, 1 Aralık'ta 26 bin prefabrik konutu teslim edeceğiz. 2 ayda bir kümes dahi yapamayanlar, bu süre içinde konutlar teslim edilince herhalde kendilerini sorgulayacaklardır’’ dedi.

Müsteşar Ali Helvacı da, 30 Kasım akşamı tüm prefabrik konutların tamamlanmış olacağını bildirdi.

Çalışma tam gaz ama...

Adapazarı'nda Bayındırlık ve İskán Bakanı Koray Aydın tarafından bugüne yetiştirileceği açıklanan Hanlıköy prefabrik evlerinde yoğun bir çalışma sürüyor. Konutların yüzde 70'inin çatıları tamamlanırken, biten konutlardan bir bölümünün altyapısı eksik, elektrik, su ve iç döşemesi bulunmuyor. Evleri söz verilen tarihe yetiştirmek için bin 200 işçinin gece gündüz çalıştığını belirten şantiye yetkilileri şunları söyledi: ‘‘60 kamyon ve 40 iş makinesi aralıksız çalışıyor. Bu evleri, vaadedilen tarihte sahiplerine vereceğiz. Bazı kişileri mahçup etmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Tören günü tamamının bitiğini gören bazı kişilerin suratlarını görmek için de büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. Bu duygular bizim en büyük itici gücümüz oldu.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!