Pompacı kızlar

Güncelleme Tarihi:

Pompacı kızlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 12:00

Edirne'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan 3 kadın pompacı, araçlara yakıt doldurup, camlarını temizlerken, işlerini yapmaktan memnun olduklarını söyledi.

Talatpaşa Bulvarı'nca bulunan ‘Çağlar Turizm'e ait akaryakıt istasyonunda askeri ücretle pompacı olarak çalışan üniversite mezunu 20 yaşındaki Ayşe Gül, lise mezunu 23 yaşındaki Dilber Tıpış ve 21 yaşındaki Leyla Güneş müşterilerin ilgi odağı haline geldi. İşsizlik nedeniyle bu işi yaptıklarını belirten Dilber Tıpış, “2 yıldır pompacılık yapıyorum. İlk başta erkek müşterilerimiz bizi gördüklerinde yadırgıyorlardı. ‘Bu iş erkek işi gidin' evinizde oturun' diyerek tepki gösterdi. Daha sonra bizlerin de bu işte başarılı olduğumuzu görünce şimdi takdir etmeye başladılar” dedi.

EĞİTİMLİ POMPACILAR
/images/100/0x0/55eacd11f018fbb8f8978cae


Haftanın 6 günü 8 saat benzin istasyonunda asgari ücretle 2 aydan bu yana çalışan Ayşe Gül üniversite, 2 yıldan bu yana çalışan Dilber Tıpış ile 4 yıldan bu yana pompacılık yapan Leyla Güneş, lise mezunu olduğunu söyledi. Edirne'deki iş olanaklarının kısıtlı olduğunu belirten Dilber Tıpış, şöyle dedi:

“İş olanağı burada oldukça az. Ben de işsiz kalmak yerine bu işi seçtim ve işimden çok memnunum. Severek işimi yapıyorum. Erkek müşteriler beni ilk gördüklerinde, ‘Bu erkek işi. Siz yapmayın' diyorlardı. Zamanla onlar da alıştı” diye konuştu. Leyla Güneş ise, iş ararken, 4.5 yıl önce burada pompacı olarak işe başladığını belirtirken, “Erkekler bizi yadırgıyorlardı. Zamanla alıştılar. Mesleğimden memnunun ve kadınların da her türlü işi yaptığını gösterebiliyoruz” dedi.

Yakıt almaya geldiklerinde karşılarında kadın pompacı gördükleri için memnun olduğunu belirten Neşe Coşkun, “Bayan pompacılar çok güleryüzlü oluyor. Türkiye'nin her yerinde bayan arkadaşlarımızı görmek istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!