Güncelleme Tarihi:
Rastgele numaraları çeviren dolandırıcılar, Hasan Geçgil'in telefonuna ulaştı. Gençgil'e, adına düzenlenmiş kredi kartıyla internet üzerinden alışveriş yapıldığını söyleyen dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, soruşturmada kullanılmak üzere anne kızlık soyisminden, hesap bilgilerine, kullandığı karta kadar tüm ayrıntıları öğrendi.
SONRA KIZINA ULAŞTILAR
Polis olduklarına inandırdıkları Hasan Geçgil'in interneti kızının kullandığını söylemesi üzerine dolandırıcılar, babadan bu kez de Yasemin Geçgil'in telefon numarasıyla diğer kimlik bilgilerini öğrendi. Dolandırıcılar, telefon konuşması biter bitmez, baba kız arasında görüşme yapılmasına fırsat vermeden hemen Yasemin Geçgil'i aradı. Aynı yöntemle kandırdıkları Yasemin Geçgil'e, babasıyla görüştüklerini dile getiren dolandırıcılar, olayı araştırmak için ihtiyaçları olan kontörü göndermesini istedi. Muhasebecilik yapan Yasemin Geçgil de babası gibi polis olduğuna inandığı dolandırıcılara 350 YTL değerinde toplam 2500 kontör bulunan kartların şifrelerini telefonda verdi.
ARAŞTIRMALARDAN SONUÇ ÇIKMADI
Olayı yakınlarına anlattıktan sonra dolandırıldıklarını anlayan Hasan Geçgil ve Yasemin Geçgil, polise başvurup yardım istedi. Polis, 350 YTL'lik kontörün yanı sıra dolandırıcıların Hasan Geçgil'in kartıyla da internet üzerinden 500 YTL'lik alışveriş yaptığını belirledi. Baba ve kızını arayan numara üzerinden yapılan incelemeden de bir sonuç alınamadı.
POLİS KONTÖR İSTEMEZ
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten emniyet yetkilileri, bu tür yöntemlerle kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin, soruşturma yapacaklarının söyleyip kontör isteklerini vatandaşların geri çevirmesini istedi. Yetkililer ayrıca, polisin hiçbir zaman soruşturmalarında vatandaştan maddi destek isteyemeyeceğini vurguladı.