Polise ‘Erkeksen vur’ dedi, kurşunu yedi

Güncelleme Tarihi:

Polise ‘Erkeksen vur’ dedi, kurşunu yedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2001 00:00


Mehmet SAYGINER / İSTANBUL
Haberin Devamı

Yol verme yüzünden iki genç sivil polisle tartıştı. Polis, ‘‘Erkeksen havaya değil bize ateş et’’ diyen gençle arkadaşını omuz ve bacaklarından vurdu.

Olay, önceki gece saat 24.00'te Güngören'de Marmara Caddesi'nde meydana geldi. Alkollü olduğu ileri sürülen Hakan Gereli'nin (21) kullandığı ve içinde arkadaşı Hüseyin Akkoç'un (23) bulunduğu otomobilin önünü yol verme yüzünden Wolksvagen marka bir otomobil kesti. Otomobildekilerle tartışan 2 arkadaş olay yatıştıktan sonra kendi arabalarına bindikleri sırada, yanlarında Renault Flash marka bir otomobil durdu.

Üzerine yürüdüler

Polis olduğunu söyleyerek otomobilinden inen sürücü ile gençler arasında yeni bir tartışma çıktı. Gereli ve Akkoç, kendilerine küfür ettiğini söyledikleri sivil kıyafetli polisin üzerine yürüyüp tartaklamaya başladı. Bunun üzerine silahını çeken Florya'daki Şükrü Balcı Polis Okulu'nda görevli olduğu bildirilen polis havaya ateş açtı. Kısa bir süre önce vatani görevini yaptığı sırada Hepatit B bulguları nedeniyle erken terhis edilen Hakan Gereli, ‘‘Havaya neden ateş ediyorsun. Erkeksen bana ateş etsene’’ diye bağırdı. Gereli'nin sözleri üzerine ismi açıklanmayan polis, silahını 2 arkadaşa doğrultarak ateşledi.

Cezasını çeksin

Gereli'yi bacağından, Akkoç'u da omzundan vuran polis, olay yerine gelen meslektaşları tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Gereli Bahçelievler Ömür Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilirken, arkadaşı Hüseyin Akkoç İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Gereli'nin anne ve babası Murat-Hatice Gereli ‘‘Silah kullanılmış, kim olursa olsun silah kullanmak bu kadar kolay olmamalı. Kullanan kim ise cezasını çekmeli’’ diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!