Polise biber gazı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Polise biber gazı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 12:30

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personele, toplumsal olaylarda korunma ve müdahale eğitimi verildi. Eğitim gereği, polisler meslektaşlarının attığı taşlardan ve biber gazlarından korunmaya çalıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü, başta terör örgütü PKK yandaşlarının yaptığı korsan gösteriler olmak üzere çıkabilecek toplumsal olaylara karşı tüm personelin bilinçli olması için eğitim çalışması başlattı. Farklı şubelerde çalışan polislere yönelik eğitimde, toplumsal olaylarda atılacak taşlardan ve sıkılacak gazlardan nasıl korunacağı ve müdahale yöntemi uygulamalı olarak anlatıldı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ve Emniyet Müdürlüğü’nün farklı şubelerinde görev yapan yaklaşık 50 polisin katıldığı eğitimde; kask, kalkan ve biber gazının nasıl kullanılacağı anlatıldı. Uygulamalı eğitimde daha sonra, Çevik Kuvvet polisleri meslektaşlarını taş yağmuruna tuttu.

POLİSLERE ACI TESTİ

Taşlı saldırıda kalkanın nasıl kullanılacağının test edildiği eğitimde daha sonra polisler acı testine tabi tutuldu. Toplumsal olaylarda olası biber gazlı müdahalede korunma yönteminin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimde, polislerin biber gazına karşı dirençli olmaları istenirken, müdahale sırasında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.

Yetkililer, yaklaşık 1 saat süren uygulamalı eğitimin ilerleyen günlerde de yapılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!