Polise 20 ilde dinleme baskını

Güncelleme Tarihi:

Polise 20 ilde dinleme baskını
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

ANKARA Emniyet Müdürlüğü sırasında Orhan Özdemir’in tutuklanmasına neden olan soruşturmayı yürüten istihbarat polislerini de kapsayan 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘İllegal dinleme’ ve ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ iddiaları üzerine başlattığı soruşturmada 51’i istihbarat polisi, 3’ü de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlisi toplam 54 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya’nın yürüttüğü Ankara merkezli soruşturmada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, dün sabah 06.00 sıralarında Ankara, İstanbul, Bolu, Düzce, Konya, Hakkari ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Hakkında yakalama kararı bulunan 54 kişiden 41’i gözaltına alındı. Düzce’de eski İstihbarat Şube Müdürü O. G., Iğdır’da bir komiser ile Diyarbakır ve Bingöl’de 2’şer, Mardin’de 3 polis gözaltına alındı. Şanlıurfa, Aksaray, Ordu, Hakkari ve Van’da 1’er polis memuru gözaltına alınırken, Siirt’te de iki 2’nci sınıf emniyet müdürü ifadeye çağrıldı. Konya’da Çumra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri A.S.’nin firari olduğu ve arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Polise 20 ilde dinleme baskını
Savcılıktan Fuat Avni tedbiri

MÜDÜRLERİNİ DİNLEMİŞLER

Gözaltı listesinde eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcıları Muharrem Durmaz ve Hami Güney ile o dönemde İstihbarat Şube Müdürleri olan Serkan Sözen ve Zeki Güven de bulunuyor. Durmaz’ın başında bulunduğu istihbarat şubesi, o dönem Ankara Emniyet Müdürü olan Orhan Özdemir’i ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla dinlemişti. Özdemir, kendisine bağlı organize polisinin yaptığı operasyon sonrası tutuklanmıştı. Özdemir, 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na atanmıştı. Bu daire Paralel Yapı iddiasıyla başlatılan tüm soruşturmaları yürütüyor. Gözaltına alınan polisler hakkında 3 gün gözaltı süresi alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!