Polis kıyafeti giyip kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Polis kıyafeti giyip kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 14:42

Balıkesir’de polis kıyafeti giyip kelepçeleyerek kaçırdıkları 42 yaşındaki Turgut Karataş’ı Kocaeli’ne getirip, ailesinden 100 bin TL fidye isteyen 5 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Turgut Karataş, 3 gün önce Balıkesir’de evinin önünden polis kıyafeti giymiş bazı kişiler tarafından alınarak kelepçelenip bir otomobile bindirilerek götürüldü. Karataş'ı Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne bağlı Yukarı Hereke mevkiindeki mağaralara götüren kişiler, daha sonra Turgut Karataş’ın ailesini arayarak 100 bin TL fidye istedi. Pazarlık sonucu istenen fidye oranı 22 bin TL’ye kadar düştü.

Ailesinin durumu polise bildirmesi üzerine telefon izlemesi sonucu Y.Y. (32), H.E. (27), M.A.C. (38), A.A. (28) ve N.B. (31) Kocaeli Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Turgut Karataş da kurtarıldı.

Bu kişiler verdikleri ifadede, Turgut Karataş’ın kendilerine 19 kilo altın satacağını söyleyerek 100 bin TL dolandırdığını, bunun üzerine onu kaçırdıklarını ileri sürdü. Gözaltına alınan 5 kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!