Polis kayıp Musa'nın şifresini kırdı

Güncelleme Tarihi:

Polis kayıp Musanın şifresini kırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 14:04

ERZURUM'da 3 Kasım sabahı okula gitmek için evden çıkan ve kamera kayıtlarına göre en son 17- 18 yaşlarındaki bir gençle görülen ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang'ın bulunması için Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip kurdu.

Bilgisayar kurdu olduğu bilgisinden yola çıkan polis, Musa'nın internette oynadığı ‘Metin-2’ adlı popüler bir oyundaki şifresini kırdı. Yapılan araştırmada, Musa'nın para kazandıran bir oyun olan ‘Metin-2’de ‘amatör’ seviyede düşük bir puana sahip olduğunu öğrendi. Musa’nın kaçırılmasında söylenildiği gibi paralı oyunlarla bağlantılı olmadığı kanaatine varan polis, araştırmasını sürdürüyor.

Bilgisayar kurdu olduğu söylentilerinden yola çıkan polis, Musa'nın sürekli gittiği Ayazpaşa Semti'ndeki Berat İnternet Kafe'de oynadığı ‘Metin-2’ oyundaki şifresini kırdı. Yapılan araştırmada, Musa'nın para kazandırdığı ileri sürülen oyun olan ‘Metin-2’de amatör seviyede bir puana sahip olduğu ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel bir ekip, Musa'nın bulunması için araştırmayı yürütüyor. Musa'nın kaçırılmasının söylenildiği gibi paralı oyunlarla ilgisinin olmadığı kanaatine varan polis, geçen günü bir TV'deki canlı yayına çıkan bir kişinin kaçıran kişinin ‘Muharrem’ isminde bir genç olduğunu iddia etmesini de araştırdı. Erzurum Ticaret Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Muharrem Y.'nin ifadesine başvuran özel ekipteki polisler, olayla ilgisi olmadığını belirlediği genci serbest bıraktı.

Bakırcı Mahallesi, Cennet Çeşme Sokak'ta oturan seyyar satıcı Nejmettin Kang'ın 6 çocuğundan dördüncüsü olan Musa, 3 Kasım Salı günü saat 07.15 yerine 06.45'te evlerine 300 metre metre uzaklıktaki Ömer Duygun İlköğretim Okulu'na gitmek için yola çıktı. Annesi Fadime Kang'ın ifadesine göre, kahvaltı yapmadan çantasını alarak evden çıkan Musa'nın son günlerde düşünceli olduğu dikkat çekti. Çocuğun ruhsal durumunu yansıtan benzer ifadeleri bir öğretmeni de söyledi. Babası Nejmettin Kang'tan 1 lira alan Musa, saat 07.00'de kimliği belirsiz gençle buluştu. Arkadaşları, “Görsek tanırız” dediği kimliği belirsiz gençle Musa'nın ağlayarak gittiğini belirtti. Aynı gün Ömer Duygun İlköğretim Okulu yakınındaki bir öğrenci yurdunun saat 07.07'de güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Musa ile o gencin birlikte yürüdükleri görülüyor.

O semteki üç ayrı işyerinden alınan güvenlik kameraları görüntüleri değerlendirilirken, Musa Kang'ın bir televizyon programına çıkan annesi Fadime ve babası Mejmettin Kang, ekran aracılığı ile Musa'ya ve onu kaçıran gence seslendi. Bazı yakınlarının da katıldığı programda avukat Rahmi Özkan, Musa'yı kaçıranların etkin pişmanlıktan yararlanmalarını öğütledi. Musa'nın en kısa sürede polise teslim edilmesini isteyen avukat Özkan, canlı yayında aksi takdirde küçük yaştaki çocuğu zorla alıkoyma, hürriyeti tehdit, cinsel istismar, uyuşturucu gibi suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!