Polis infial yaratmak için ‘TNT’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Polis infial yaratmak için ‘TNT’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Kafes Eylem Planı ve Amirallere Suikast davalarıyla birleştirilen Poyrazköy Davası’nın dünkü duruşmasında, sanık teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın avukatı İrfan Sütlüoğlu, müvekkillerinin ev araması görüntülerinden bir bölümünü duruşmada izlettirdi.

Sütlüoğlu, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, buzdolabının arkasından çıktığı öne sürülen patlayıcı maddenin detaşit olduğunu ancak aramayı yapan polislerin kamuoyunda infial yaratmak için TNT dediklerini iddia ederek, “Terörle mücadelede görev yapan polisin patlayıcı madde konusunda uzman olması gerekiyor. Bu polis memuru ya terörle mücadeleden değil ya da yalan söyleyip TNT kalıbı diyor” dedi.
Duruşmaya gönderilen belgeye göre sanıklar Noyan ve Akın hakkında Gölcük Askeri Savcılığı tarafından, Amirallere Suikast iddialarına ilişkin “İki amiri öldürmeye teşebbüs etmek” ile “Askeri eşyayı gizlemek ve çalmak”tan askeri soruşturma sürüyor. Mahkemenin, örgütün silahlı terör örgütü olup olmadığına ilişkin MİT, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı’na yazdığı yazılara verilen cevaplarda söz konusu örgütle ilgili bilgi bulunmadığı bildirildi. Emniyet’ten ise soruya cevap verilmedi, hukuki değerlendirme yoluna gidildi.

Savcının tahliye talebine ret

Sanık Levent Bektaş, 3 no’lu DVD’nin içinde yer aldığı iddia edilen Kafes Eylem Planı’nın dijital bir veri olduğunu öne sürerek, “Ortada sanal, hallüsinasyon bir eylem planı mevcuttur. Mevcut olmayan bir planla suçlanıyoruz” dedi. Savcı, tutuklu sanıklardan Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan’ın tahliyesini talep etti. Mahkeme talebi reddederken Başkan Oktay Kuban, tahliye olmaları yönünde oy kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!