Polis adayına ÖSS şartı

Güncelleme Tarihi:

Polis adayına ÖSS şartı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2001 17:26

Polis olmak isteyenlere Öğrenci Seçme Sınavı'nda 105 puan tutturma zorunluluğu getirildi. Polis Meslek Yüksekokulları'nda iki yıl eğitim görmeyenler polis olamayacak.

Polis olmak için, sekiz ay kurs görüp, tabancayı beline takarak göreve başlama dönemi sona erdi. Polisler artık ÖSYM sınavına girip, 105 taban puan tutturan öğrenciler arasından seçilecek. Polis Meslek Yüksek Okulları'nda iki yıl eğitim görmeyenler polis olamayacak. İmam Hatip Liseleri ve Sağlık Meslek Liseleri haricinde, tüm genel ve teknik liselerden mezun olanlar, aranan şartları yerine getirebildikleri taktirde, Polis Meslek Yüksek Okulları'na kayıt yaptırabilecekler.

Türkiye'de bu yıl hizmete girecek 21 Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, ders süreleri de yeni eğitim şekline uyarlandı. 150 saat olan hukuk dersi, 240 saate, 555 saat olan meslek dersi 550 saate çıkarıldı. Eskiden 135 saat olan kültür derslerine, yeni sistemde eğitim görecek öğrenciler 555 saat girecekler. Çocuk bakımından psikolojiye kadar pek çok konuda bilgi sahibi olacaklar.

Altı saat olan trafik uygulama eğitimini, Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan polisler 150 saat olarak görecekler. Teorik asayiş dersleri 123 saatten 75 saate indirilirken, uygulaması 27 saatten 150 saate çıkarıldı.

Polis Meslek Yüksek Okullarına, sınav tarihine kadar müracatlar her zaman, İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Büro Amirliklerine, yalnızca İstanbul'da ikametinin bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliklerine şahsen müracaat edilebiliyor. Müracaat eden adayın dosyası tahkikatının tamamlanmasından sonra İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan İl Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından değerlendirmeye alınıyor. Kurul adayı ‘görerek’ değerlendiriyor. İl Mülakatını kazanan adaylar bölge merkezlerinde yapılacak mülakat, beden eğitimi ve yazılı test sınavlarına tabi tutuluyorlar. Yazılı test sınavında başarılı olan adayların sağlık yönünden aranan şartlarla ilgili yönetmelik gereğince bölge hastanesine sevk edilerek Sağlık Kurulu Raporu almaları gerekiyor.
21 OKULDA EĞİTİM


Afyon Polis Okulu

İstanbul Etiler Polis Okulu

Aksaray Polis Okulu

İst. Şükrü Balcı Polis Ok.

Aydın Polis Okulu

İstanbul Kemalettin Eröğe Polis Okulu

Balıkesir Polis Okulu

Rüştü Ünsal Polis Okulu

Bornova Polis Okulu

Kayseri Polis Okulu

Bursa Polis Okulu

Sam.19 Mayıs Polis Ok.

Diyarbakır Polis Okulu

Malatya Polis Okulu

Elz. Zülfü Ağar Polis Ok.

Nazilli Polis Okulu

Erzurum Polis Okulu

Trabzon Polis Okulu

Eskişehir Polis Okulu

Yozgat Polis Okulu

Gaziantep Polis Okulu

MÜRACAAT EDİLEN LİSELER

Düz lise, yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu lisesi, açık öğretim lisesi, askeri lise, polis koleji, çok programlı liselerin lise bölümü, Teknik liseler, kız teknik lisesi, Anadolu teknik lisesi, akşam liselerinin lise ve teknik bölümü, her türlü meslek yüksek okulu ve üniversite mezunları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!