Plakasız araç eski alışkanlık

Güncelleme Tarihi:

Plakasız araç eski alışkanlık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 01:22

İSTANBUL’da 7 Haziran 2015 günü genel seçim için oy kullanılan bazı okul önlerinde bulunan ve fotoğrafları sosyal medyaya da yansıyan plakasız araçlar, büyük tepki uyandırmıştı.

Haberin Devamı

Kamuoyunda dile getirilen seçim güvenliği kuşkularının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ertesi gün yaptığı açıklamada, “12’si polis, 8’i vatandaş aracı olmak üzere toplam 20 araç tespit edilerek haklarında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23’üncü Maddesi hükümlerince cezai işlem yapılmıştır. Cezai işlem uygulanan araçlar içerisinde polis memurlarının şahsına ait olduğu tespit edilenler hakkında da ayrıca disiplin soruşturması başlatılmıştır” demişti.

CEZA ALACAKLAR

İstanbul Emniyeti’nin, Karayolları Trafik Kanunu’na göre 12 polise verdiği ceza, 90 TL. Disiplin soruşturması ise ağır yaptırımları kapsıyor. Üstelik İstanbul Emniyeti’nin verdiği bilgiye göre İstanbul polisinde plakasız araç kullanma alışkanlığı nedeniyle bir yıl önce tüm polislerin imzaladığı “gizli” ibareli bir talimatla uyarı yapılmış. Talimatta, “Tekrarı halinde ağır müeyyide uygulanacağı” da belirtilmiş. Bu nedenle 12 polis, “Devlet memuruna yakışmayan davranış ve talimata uymama” nedeniyle maaş kesintisinden terfi durdurmaya kadar ceza alabilecek. İstanbul Emniyeti’nden bir yetkili, “Plakasız araç kullanma, İstanbul’a özgü bir durum. Polis, kural ihlali yaptığında plakasız araca ceza kesilemeyeceği için bunu yapıyor. Gişelerden bedava geçiyor, radara yakalanma korkusu olmadan hız yapıyor, emniyet şeridini ihlal ediyor. ‘Polisim’ dediğinde mesele kapanıyor” diyor. Talimatın da bu nedenle imzalatıldığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!