PKK'ya darbe üstüne darbe

Güncelleme Tarihi:

PKKya darbe üstüne darbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak'ta bölücü örgüte karşı giriştiği operasyonlarda dün, 10'u yurt içinde, 15'i Irak'ta olmak üzere toplam 25 terörist öldürüldü.

BİNGÖL, Şırnak, Tunceli ve Mardin'de 10 PKK'lı öldürüldü. Bingöl'ün Genç İlçesi Çukur bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçleri bu kesimde 2, Bulgurluk bölgesinde 3 PKK'lıyı ölü ele geçirdi. Şırnak'ın Silopi İlçesi Pınarönü Köyü bölgesinde 2, Tunceli'nin Hozat ilçesi Çağlarca Köyü Kurtmahmuttepe bölgesinde 3 PKK'lı güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldü. Mardin'nde PKK'lı 2 terörist yakalanırken, Şırnak'da da örgütten kaçan 1 PKK'lı teslim oldu.

KUZEY IRAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ın sınır kesimlerinde bölücü teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonda 15 terörist daha ölü ele geçirildi. Operasyonda ölü ele geçen terörist sayısı 59'a yükseldi.

Teröristlerin bahar aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye'ye sızarak eylem hazırlığı yaptıkları belirlenince sınır ve sınıra yakın bölgelerinde başlatılan operasyona devam edildiği bildirildi. Savaş uçakları ve Cobra helikopterlerinin de katıldığı operasyonda teröristlere ait birçok kamp ve sığınak yerle bir edildi. Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'ye bağlı peşmergelerin destek verdiği operasyona korucular da katıldı. Bölgede teröristlerden temizlenen yerlerde Mehmetçik tarafından arazi arama taraması yapılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!