PKK'nın bahar planları bozuldu

Güncelleme Tarihi:

PKKnın bahar planları bozuldu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 28, 2008 07:04

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik başlattığı kara harekatı tüm dünyanın gündeminde. Böyle olunca dünya basını da gelişmeleri yakından takip ediyor. ABD’nin saygın gazetelerinden The Christian Science Monitor da, son olarak konu ile ilgili Hürriyet’in değerlendirmelerini aldı.

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Metehan Demir, The Christian Science Monitor’ün birinci sayfasından verilen haberde şunları söyledi:

KIÅž OPERASYONU PKK’NIN PLANLARINI BOZDU   Â

‘Türkiye PKK’yı hazırlıksız yakalamak amacı ile operasyonu kış ortasında yaptı. Herkes bu harekatın baharda yapılacağını bekliyordu. Tabii ki PKK da. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin böylesine bir kış harekatı PKK’nın bahar üzerine kurduÄŸu savunma planlarını da bozdu.   Â

TÃœRKÄ°YE ALT YAPIYI OLUÅžTURDU      Â

Irak’taki Kürt yetkililerden ne kadar çok eleştiri gelse de bunun Ankara’daki askeri karar alma mekanizmalarında çok fazla bir etkisi olmayacaktır. Aynı zamanda, üst düzey Türk politikacılar ve generaller böylesine bir operasyonun minimum düzeyde eleştirilmesi için ABD, Irak hükümeti ve gerekse Iraklı Kürtlerle nezdinde gerekli altyapısını zaten oluşturmuştu.

Haberin Devamı

ÖNCEDEN BELLİ ROLLERİ OYNUYORLAR

Kürt Lider Barzani veya diğer Kürt yetkililerin söylediklerine bakmayın. Bu sadece, iyi çocuk, kötü çocuk oyunu (önceden belli roller) gibi ve Ankara için bu çıkışlar sürpriz değil. Türkiye bu kez siyasi ortamı iyi ayarladı ve genel durum Ankara için kötü gitmiyor.’’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!