PKK’nın hedefi, sol-Alevi kesimi baskı altında tutmak

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın hedefi, sol-Alevi kesimi baskı altında tutmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK’nın CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçırmasındaki amacın sol-Alevi kesimi baskı altında tutmak olduğunu savundu.

Çelik, PKK’nın “Gözaltına aldık, alıkoyduk gibi ifadeler” kullanarak mobil devlet statüsü yaratmaya çalıştığını da söyledi. Çelik, partisinin
MKYK toplantısı öncesi gazetecilerin, “Hüseyin Aygün, Alevi olduğu için mi tercih edildi” sorusuna şu yanıtı verdi:
“PKK geçmişte Kürtler meselesi üzerinde kurduğu baskıyı bugün sol Alevi kimliği çerçevesinde siyaset yapan kesimler üzerinde de kurmaya çalışıyor. Öteden beri Amanoslar’da ve başka yerlerde etkinlik göstermeye çalışır ama hiçbir şekilde Kürt vatandaşlarımızı harekete geçiremediği gibi Alevi vatandaşlarımız üzerinde de bir etkisi olmamıştır. Zaten muhafazakar Alevi vatandaşlar üzerinde bir etkisi olamayacağı açık. Sol ve Alevi gruplar üzerinde de etkisi olmayınca, onlar kendisine mesafeli durunca onların üzerinde baskı kurma politikasını uyguluyor. Nasılsa, kendisi gibi düşünmeyen Kürt’ü tasfiye etti ve baskı altına aldıysa, bugün aynısını Aleviler üzerine taşımaya çalışıyor. PKK kendisine mobil devlet statüsü vermeye çalışıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!