PKK’lılara ‘şehit’ diyen imama 5 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

PKK’lılara ‘şehit’ diyen imama 5 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 10:49

DİYARBAKIR’da öldürülen 4 PKK’lı terörist için kurulan taziye evinde, ‘Onlar mazlum bir halkın şehitleridir’ dediği için tutuklanan emekli imam Mehmet Nuri Tanrıkulu hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Uludere İlçesi Uzungeçit Beldesi’nde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 11 PKK’lı teöristtern 4’ü için kurulan taziye evinde, ‘Onlar ezilen bir halkın şehitleridir’ diyen ve 18 Ekim günü tutuklanarak cezaevine konulan emekli imam Mehmet Nuri Tanrıkulu hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 7/2 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanığın emekli imam olup DTP’nin İmamlar Konseyi Üyesi olduğu, güvenlik güçleriyle çeşitli tarihlerde girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristler Ahmet Okur, Savaş Güneş, Fecrettin Eren için düzenlenen cenaze törenlerinde yasadışı sloganlar atıldığı, örgüt bayraklarının açıldığı, sanığın da bu törenlere imam olarak katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘TERÖRİST CENAZELERİNİ SAHİPLENDİ’

İddianamede, Uludere İlçesi’ndeki Uzungeçit Beldesi Kader Tepe Mevkii’nde öldürülen 11 PKK’lı teröristten Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan 4’ü için Mekke Camii’ndeki Yasevi ve Kulp’lular Taziyeevi’nde DTP’nin organizasyonuyla kurulan taziyede yasadışı sloganlar atıldığı, sanığın da burada aktif şekilde yer alarak cenazeleri sahiplendiği kaydedildi. Sanığın ayrıca Roj TV’de, ‘Melle Nuri’ adıyla taziyede yaptığı açıklamalarına yer verildiği, CD çözüm tutanaklarına göre sanığın, “Şehitler inançları uğruna yaşamlarını yitirenlerdir. Onların felsefelerine, ideolojilerine sahip çıkmalıyız. Onlar mazlum ve ezilen bir halkın şehitleridir” dediği kaydedildi.

Sanığın alınan ifadesinde Roj TV’de yayınlanan görüntüler ile ‘Şehitler inançları uğruna yaşamlarını yitirenlerdir’ şeklindeki sözlerin kendisine ait olduğunu kabul ettiği belirtildi. İddianamede, sanığın PKK güdümünde yayın yapan Roj TV’de ölü ele geçerilen PKK’lılara, ‘Şehit’ diyerek konumlarını yüceltmek, sahiplenmek, meşruiyet kazandırmaya çalışarak yasadışı örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle cezalandırılması istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!