PKK da Bayık'ın peşinde

Güncelleme Tarihi:

PKK da Bayıkın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2002 15:13

Cemal Bayık'ın İran'da bulunduğunu ispatlayan bilginin, Osman Öcalan tarafından sızdırıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

İstihbarat birimleriyle PKK arasında son yılların en sıcak mücadelesi yaşanıyor. Türk istihbarat elemanları, PKK'nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık'ı tamamen kıskaca aldı. 21 Mart'ta gizlice Suriye'den çıkan  Bayık, İran'a adım atar atmaz Türk istihbarat ağına katıldı. Bayık'ın 10 gündür İran'da barındığı istihbarat raporlarına da yansıdı. İstihbarat  raporunda, Bayık'a ilişkin bilginin örgüt içindeki iktidar mücadelesi nedeniyle Osman Öcalan tarafından sızdırıldığı net bir dille anlatılıyor.

PKK önde gelen isimlerinin neredeyse bütün çalışmaları Türk istihbaratı tarafından takip ediliyor. PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık'ı Suriye'de izlemeye  başlayan elemanlar, ilginç bir bilgiye ulaştı.

TEDAVİ İÇİN KAÇIYOR

Örgütün iki numaralı ismi, beraberinde örgütün 1,5 milyon dolara yakın  parasını da götürüyordu. Kuzey Irak üzerinden İran'a geçen Bayık, bir süre gözden kayboldu. İran topraklarında izini kaybettiren  tehlikeli terörist, 5 gün sonra yeniden ortaya çıktı. Böbrek hastası Bayık, uzun süredir örgüte sağlık hizmeti veren Urumiye'deki bir hastaneye gelmişti.

Haberin Devamı

OSMAN ÖCALAN 1,5 DOLARIN PEŞİNDE

21 Mart'tan bu yana Urumiye'de bulunan  Bayık'ın Suriye'deki bankalardan 1,5 milyon dolara yakın para çekmesi örgütün bir diğer önemli ismi Osman Öcalan'ı harekete geçirdi. Öcalan, şimdi Bayık'ın bu parayla tedavi için Avrupa'ya gitmesini engellemeye çalışıyor.
Sızan bilgiler örgüt içinde şiddetli iktidar kavgası yaşandığını da gösteriyor. Son olarak Irak İran sınırının kesiştiği Kandil Dağı'nda sürekli yer değiştirerek yapılan 8. Kongre'de iktidar mücadelesinin daha da arttığı öğrenildi. İstihbarat raporlarında örgüt içindeki bu kavganın ulaştığı boyu, Bayık'ın İran'da olduğu haberinin Öcalan tarafından bilerek Irak'taki Kürt gruplara sızdırıldığının belirtilmesinde de anlaşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!