Pirinç tanesi büyüklüğünde yonga

Güncelleme Tarihi:

Pirinç tanesi büyüklüğünde yonga
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 00:00

Hewlett-Packard araştırmacıları neredeyse görünmeyecek kadar küçük bir yonga yarattılar. Dahili bir antene sahip olan yonga düşük güç tüketimiyle ve yüksek depolama kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bir pirinç parçası kadar ufak olan yonganın kimlik kartları olmak üzere pek çok yerde, bilgi depolama aracı olarak kullanılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Hewlett-Packard araştırmacıları yaklaşık bir pirinç parçası kadar ufak bir yonga yarattılar. Memory Spot olarak isimlendirilen yonga, düşük güç tüketimiyle bilinen CMOS devre teknolojisi üzerinden geliştirilmiş. Yonga, küçük boyutu sayesinde bir kağıt içine gömülebiliyor veya herhangi bir yüzeye yapıştırılabiliyor. İçinde ufak bir antene sahip olan yonga, RFID gibi radyo frekanslarıyla uzaktan kimlik tanımlama uygulamalarında kullanılabilme potansiyeline sahip.

 

Yonga boyutlarına rağmen oldukça yüksek veri transferi yeteneğine sahip; yonga saniyede maksimum 10 Megabit veri aktarımı yapabiliyor. Yonganın test edilip onaylanmış modellerinin depolama kapasitesi 256 Kilobit ile 4 Megabit arasında değişebiliyor. Resim, video ve ses gibi geniş yer kaplayan dosyalar için müsait olan bu depolama alanı sayesinde, yonganın, RFID’nin de ötesine giderek geniş bir kullanım alanı bulacağı düşünülüyor.

 

Haberin Devamı

HP’ye göre, henüz hazır olmayan Memory Spot’un piyasaya sürülmesi için en az iki yıllık süre gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!