Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2005 00:00
Pınar, doğal ve sağlıklı yaşam alanı sağlanmış ineklerden elde edilen organik sütü piyasaya sundu. Yeni ürünün fiyatı normal sütten yüzde 30 fazla olarak belirlendi.Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, organik ürün tüketmeye önem veren tüketiciler için Pınar organik sütü piyasaya sunduklarını kaydetti. Yiğitbaşı, Doğan Organik'in Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde kurulu organik süt ve besi işletmesinden temin edilen ve özel olarak sertifikalandırılmış, Pınar Süt fabrikalarında işlenen organik sütün, başlangıçta büyük marketlerde, A tipi yerel ve A tipi şarküteriler ile organik ürünler satan marketlerde yer alacağını bildirdi.Organik sütü İzmir ve Eskişehir fabrikalarında şok ısıtma tekniği ile üreterek uzun ömürlü olarak satışa sunduklarını anlatan Yiğitbaşı, ”Pınar Süt'ün organik sütü piyasaya sunmasıyla organik süt üreten çiftlik sayısında da bir artış olacağına inanıyoruz” dedi. Yiğitbaşı, satış hedeflerinin günde 7.5-10 ton, ayda ise 300 ton olduğunu belirterek, “Uzun vadede ihracat da olabilir” dedi.ÜRÜNÜN MALİYETİ 4-4.5 MİLYON EUROPınar Süt Genel Müdürü Ergun Akyol da Türkiye'nin organik süt üretme yetkisine sahip tek işletmesi olduklarını belirterek, yeni ürünün sadece kendi şirketlerine maliyetinin 4-4.5 milyon euro civarında olduğunu söyledi.İç piyasayı doyurduktan sonra dışarıyı düşünebileceklerini ifade eden Akyol, yeni ürünün fiyatının normal sütten yüzde 30 fazla, 500 ml için raf fiyatının 1 milyon 300 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi. Akyol, organik sütün, tamamen doğal ve sağlıklı yaşam alanı sağlanmış ineklerden elde edilerek, ürünün nakledilmesi ve işlenmesi sırasında da organik niteliğini koruyacak tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
button