Pınar Selek yeniden yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Pınar Selek yeniden yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 13:02

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan Sosyolog Pınar Selek’in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan hükümlü sanık Maşallah Yağan ile tutuksuz sanık Abdülmecit Öztürk katıldı. Duruşmaya Pınar Selek katılmadı avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını hatırlatarak sanık Maşallah Yağan’a kararı okuyup okumadığını sordu. Yağan ise, " Daha önce savunmalarımı geniş olarak yaptım. Tekrar ediyorum. Bundan sonraki duruşmalara da katılmak istemiyorum" dedi. Sanık Abdülmecit Öztürk’ün avukatı Mehmet Erbil müvekkiline karşı uygulanan yurtdışı çıkış yasağının artık bir anlamı kalmadığını belirtirek, kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararında bu konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunmadı. Mhakeme duruşmaya katılmayan sanık Kadriye Öztürk’ün bir sonraki celsede dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!