Pilotun şakası sandık

Güncelleme Tarihi:

Pilotun şakası sandık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2001 03:57

New York seferi yapan THY Hakkari uçağı, ABD'nin hava sahasını sivil uçuşlara kapaması üzerine İstanbul'a geri döndü. Yolcular, kaptan pilotun ‘‘ABD'ye terörist saldırı’’ anonsunu önceleri şaka sandı...

THY, ABD'de yaşanan terörist saldırılar nedeniyle dünkü İstanbul-New York seferini iptal etti. Yolcuları arasında ünlü piyanistimiz Fazıl Say'ın da bulunduğu Airbus 340 tipi Hakkari yolcu uçağı, iki saatlik bir uçuştan sonra dün akşam Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

ABD hava sahasının bütün uçuşlara kapatılması üzerine, THY merkezinden gelen emir doğrultusunda Atatürk Havalimanı'na inen New York yolcuları, derhal telefonlara sarılarak bu ülkede yaşayan yakınlarına ulaşmaya çalıştılar.

UÇAKTAKİLER ANLATIYOR

New York'ta yaşayan ünlü piyanist Fazıl Say, havalandıktan bir süre sonra kaptan pilotun kendilerine ABD'de terörist saldırıların olduğunu, bu nedenle geri döneceklerini söylediğini belirtti. Say, ‘‘Uçakta olayı anlattılar. Önce inanamadık. İnanmak için herhalde sakinleşmek gerekiyor. Hayatımda duyduğum en sansasyonel olay’’ dedi.

Yolcular arasında yer alan gazeteci Nedim Hazar da, kaptan pilotun olayları anlattığında önce şaka yaptığını zannettiklerini belirtti. Hazar, bunun üzerine Türkiye'deki gazetelerin haber merkezlerini aradıklarını ve olayın önemini anladıklarını belirterek, bunun ardından yolcularda kademeli bir panik yaşandığını söyledi.

TEL AVİV SEFERİ DE İPTAL

THY Ticari İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel, seferlerin yapılıp yapılmayacağının ABD'deki gelişmelere bağlı olduğunu söyledi. Bu arada THY yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dün akşam saat 21.30'da yapılması gereken TK 1192 sefer sayılı Tel Aviv seferi, İsrail'in hava sahasını uçuşlara kapatması nedeniyle yapılamadı.

GÜVENLİK ARTIRILDI

ABD'de yaşanan olaylar üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik birimlerinin ikinci bir emre kadar görev yerlerinden ayrılmamaları talimatı verildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri artırılırken, cihaz kontrollerinin yanı sıra üst aramalarında da daha titiz davranıldığı dikkatini çekti.

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA) görevlilerinin sık sık Türkiye'ye gelerek havalimanlarında denetim yaptığı ve bu kurum tarafından düzenlenen raporları ülkenin sivil havacılık kategorisine etki ettiği bildirilirken Ataürk Havalimanı'nda bir yolcunun uçağa ulaşıncaya kadar 5 ayrı yerde güvenlik kontrolünden geçtiği ve bu alanda uluslararası standartların üzerinde bir puanı bulunduğuna dikkat çekildi.

İnanamadım

Airbus 340 tipi Hakkari uçağının yolcuları arasında bulunan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, kaptan pilotun yaptığı ‘‘ABD'ye terörist saldırı’’ anonsuna inanmakta güçlük çektiklerini belirterek, ‘‘Hayatımda duyduğum en sansasyonel olay’’ dedi.

Kavuşma sevinci

New York'a uğurladıkları yakınlarının, ABD'nin hava sahasını kapatmasıyla geri dönmesi üzerine, uçakta yolcusu bulunanlar, yakınları ile sarmaş dolaş olup birbirlerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!