Pilottan başbakana cep telefonu fırçası

Güncelleme Tarihi:

Pilottan başbakana cep telefonu fırçası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Blair'in uçakta cep telefonuyla konuştuğu için pilot tarafından azarlandığı ortaya çıktı. Üstelik pilot Blair'i Kraliçe ile konuşurken fırçalamış.

İngiliz Başbakanı Tony Blair uçakta başından geçen ilginç bir olayı, önümüzdeki hafta yayınlanacak bir tv programında açıkladı. Siyasi hayatında başına gelen komik olayları anlatan Blair, bir gün uçakta, tam havalanmaya hazırlanırken kendisini ender arayan Kraliçe Elizabeth'ten telefon geldiğini belirtti.

Cep telefonunuzu kapayın

Tony Blair'in verdiği bilgiye göre, Kraliçe'yle konuşurken arkaya dönen pilot, ‘Kimin aradığı benim için önemli değil bayım, kural kuraldır. Cep telefonunuzu kapayın’ dedi. Bunun üzerine Blair, Kraliçe'yle yaptığı konuşmayı yarıda kesmek zorunda kalmış ve uçağın elektronik donanımlarına zarar veren cep telefonunu da kapadı.

Kayınvalidesi ve Aznar

Blair'in bir diğer anısı ise kayınvalidesi ve İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'la ilgili. Paskalya tatili için Blair'in ailesi ve kayınvalidesi, Aznar'ın davetlisi olarak İspanya'ya gitti. Kuzey İrlanda görüşmeleri yüzünden ancak birkaç gün gecikmeyle İspanya'ya giden Blair, Aznar'a konuşmak için fazla vakit bulamayacaklarından endişe ettiğini söyledi. Aznar ise, ‘Bunları dert etme. Biz kayınvalidenle görüştük’ dedi.

Uçakta yasak olan cihazlar

Ululararsı havacılık kurallarına göre uçaklarda çalıştırılması yasak olan cihazlar şunlar:

Cep telefonu: uçuş boyunca

Gameboy: kalkış ve inişte

Laptop: kalkış ve inişte

FM radyo: uçuş boyunca

CD player: iniş ve kalkışta

Walkman: iniş ve kalkışta

Araç telefonu: uçuş boyunca

Telsiz cihazları: uçuş boyunca

Portable uydu telefonu: uçuş boyunca

Belli frekanstan alarm veren kol saatleri: uçuş boyunca






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!