Pilot işadamı ölüme uçtu

Güncelleme Tarihi:

Pilot işadamı ölüme uçtu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 23:49

Koç Holding şirketlerinden Otokar’ın aynı zamanda pilot olan yönetim kurulu başkanvekili Halil İbrahim Ünver (68) ve pilot İsmet Özgür’ün bulunduğu helikopter Bostancı sahilinde kontrolden çıkarak düştü. Pilotların büyük çabasıyla sahil yolundan uzaklaşan helikopterin denize düşmesi sonucu Ünver hayatını kaybetti, Özgür ise yaralandı.

Haberin Devamı

Olay hem araç hem yaya trafiğinin yoğun olduğu Bostancı sahilinde dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Ünver Havacılık’a ait TC-HHU kuyruk tescilli BELL- 430 tipi helikopter, Büyükçekmece Göl Malikaneleri’ne gitmek üzere Kartal’dan havalandıktan sonra kontrolden çıktı. Sağa sola savrulan helikopter pilotların büyük çabası sonucu karaya düşmekten son anda kurtuldu ve Bostancı İskelesi’nin yakınında denize çakıldı.

İLK MÜDAHALE TEKNELERDEN

Kazanın ardından bölgedeki tekneler hemen olay yerine yöneldi. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları da olay yerine sevk edildi. Olay yerine ilk ulaşanlar, parçalanan helikopterden çıkan Halil İbrahim Ünver ve İsmet Özgür’ü yaralı olarak sudan aldı. Kıyıya çıkarılan iki yaralıdan Halil İbrahim Ünver, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne, İsmet Özgür ise Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Pilot olan Otokar’ın yönetim kurulu başkanvekili Halil İbrahim Ünver, 18.50 sıralarında yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bilincinin açık, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen pilot İsmet Özgür ise verdiği ilk ifadede “Helikopteri denize indirmek için çok uğraştım ancak olmadı, çakıldı” dedi.

Haberin Devamı

Koç Holding’den yapılan açıklamada “Otokar’ın bugünlere ulaşmasında büyük emekleri olan, ülkemizde otomotiv ve savunma sanayinin gelişimine önemli katkılar sağlayan değerli iş ortağımız, Halil Ünver’i bugün yaşanan elim bir helikopter kazasının ardından kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

Pilot işadamı ölüme uçtu

YILDIRIM İDDİASI

Görgü tanıkları, olayın olduğu sırada havanın sağanak yağışlı olduğunu belirtti. Kurtarma çalışmalarına katılan DAKSAR’ın bot kaptanlarından Hakan Köklü, helikopterin kıyıya 50 metre mesafede düştüğünü gözlemlediklerini söyledi. Helikopterin düşmesine yıldırım isabet etmesinin neden olduğu iddia edildi. Kazanın sebebi uzmanların yapacağı incelemeden sonra belirlenecek. Düşen helikopterin denizden çıkarılmasına yönelik çalışmalar bugün de devam edecek.

Haberin Devamı

Pilot işadamı ölüme uçtu

1996 YILINDAN BERİ HELİKOPTER KULLANIYORDU

Kazada yaşamını yitiren Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü’nün terzisi ve Türkiye’nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar’ın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünver´in oğlu. 1963 yılında kurulan Otokar’a Koç grubu ortak oldu. Otokar’ın yüzde 45’i Koç grubunun, yüzde 25’i Ünver Holding’in, yüzde 30’u ise halka açık. Ünver, Otokar bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu belirtmişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti: "Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılık yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkân sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkânı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!