Pilot ilk kez Isparta'ya uçmuş

Güncelleme Tarihi:

Pilot ilk kez Ispartaya uçmuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 14:43

ISPARTA'da düşen World Focus Havayolları'na ait Atlas Jet adına uçan ve İstanbul-Isparta seferini yapan ‘MD-83' modeli uçağın pilotu 49 yaşındaki Serhat Özdemir'in ilk kez Isparta'ya uçtuğu belirtildi.

Haberin Devamı

Eşini kaybeden pilotun eşi Esra Özdemir sinir krizleri geçirirken, İzmir'den otomobille Isparta'ya hareket etti.

Kaptan pilot Serhat Özdemir'in İstanbul'da havacılıkta yenilenen teknolojileri öğrenmek için ‘Simülasyon’ eğitimi aldığı ve kursun ardından Isparta'ya uçtuğu belirtildi.

Feci kazada ölen pilot Serhat Özdemir'in 2 çocuk annesi eşi Esra Özdemir, eşiyle en son dün gece uçağa binmeden önce telefonla görüştüklerini, kendisine ilk kez Isparta'ya uçtuğunu söylediğini belirtti. Özdemir, şöyle dedi:
“Eşim sabaha karşı alana inecekti. Bugün de izinliydi. Uzun zamandır İstanbul'da kurstaydı. Buluşup, hasret giderecektik. Çocuklarım ve ben perişan olduk. Kendisini beklerken cenazesi gelecek. Hayatımız karardı. Eşim acemi bir pilot değildi. İşinde çok titiz birisiydi. Ölenlerin ailelerine Allah rahmet eylesin.”

PİLOTUN EŞİ BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Isparta'da düşen Atlasjet uçağının pilotu 49 yaşındaki Serhat Özdemir'in ölüm haberini Antalya'da alan eşi Esra Özdemir, baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen 2 çocuk annesi Esra Özdemir, yine yakınları tarafından enkaz bölgesine götürülmek üzere otomobille yola çıkarıldı. Güçlükle konuşabilen Özdemir, “Eşim sabaha karşı alana inecekti. Bugün de izinliydi. Uzun zamandır İstanbul'da kurstaydı. Buluşup, hasret giderecektik” dedi.

DAMAT ACISI

Uçak kazasında hayatını kaybeden kaptan pilot Serhat Özdemir'in İzmir'deki kapınpederi emekli esnaf Akın Seles ile kayınvalidesi Sevgi Seles acı haberi alınca yıkıldı. Akın Seles, kızının sabah saatlerinde kendisini aradığını ve eşini kazada öldüğünü söylediğini anlattı. Seles, “Büyük üzüntü yaşıyoruz. Antalya'ya kızımın yanına gidiyoruz.

Haberin Devamı

Damadımla 2 gün önce telefonda görüşmüştük. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelmişti. Bizi çok özlediğini söyleyip Antalya'ya ziyarete gelmemizi istemişti. Biz de gitmeyi planlarken bu acı olayı yaşıyoruz. Evi yerine cenazesine gitmek büyük acı veriyor” dedi. 6 yaşlarında ‘Marya’ adında kızı olan pilot Özdemir'in eşi ABD'de doğum yaptığı için kızına bu ismi verdiği de bildirildi.

TORUNUNU GÖRMEYE GİTMİŞTİ

Uçakta bulunan Burdurlu tekstil imalatçısı ve perakende satış yapan bir mağazası bulunan 53 yaşındaki Mustafa Çalışkan, 2 çocuk babasıydı. Eşi Naile Çalışkan ile İstanbul'da öğretmen olan oğlunun yeni doğan bebeğini görmeye giden Çalışkan, eşini orada bırakarak Burdur'a dönüyordu.

Burdurlu nakliye şirketi sahibi Fettah Özsoy'un oğlu Erciyes Üniversitesi Makine Bölümü mezunu 22 yaşındaki Şakir Özsoy ise İstanbul'da staj yaptığı firmadan hafta sou için izin alarak ailesini ziyarete geliyordu.

Haberin Devamı


BAŞKANLARIN ACI GÜNÜ

Düşen uçakta hayatını kaybeden Ispartalı işadamı Nuri Tığlı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'un dayısının oğluydu. Tığlı, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ‘NT Pamuk' şirketinin sahibiydi.

Isparta'nın Atabey İlçesi'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapan DYP'li İzzet Kutlu da kazada 43 yaşındaki eşi Perihan Kutlu ile 26 yaşındaki kızı Sinem Kutlu'yu kaybetti.

Kazada, yine Organize Sanayi Bölgesi'nde kereste ticareti yapan Süleyman Hilal, Borusan Mannesmann Isparta bayii ‘Zengiler Yapı Malzemeleri' şirketinin sahibi Mustafa Zengi ile müzik aletleri mağazası olan Davut Demirkurt da ölenler arasındaydı.

POLİSİN AİLE DRAMI

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde görev yapan polis memuru Bülent Ceylan, kazada eşi 27 yaşındaki Melike Ceylan, 1.5 aylık kızı Ceren Ceylan ve kayınvalidesi 57 yaşındaki Ayşe Şentürk'ü kaybetti.

Haberin Devamı

Ceylan'ın eşi hamileliğinin son aylarında İstanbul'da oturan annesinin yanına gittiği, bebeğini Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde dünyaya getirdiği belirtildi. Melike Ceylan, lohusalık dönemini İstanbul'da geçirdikten sonra dün akşam, bebeğine bakmasına yardım etmek için bir süre yanında kalacak olan annesi ve kızını alarak düşen uçağa bindi. Acı haberi alan Bülent Ceylan, enkazın bulunduğu alana koştu.

İstanbul'da çalışan eczacı 27 yaşındaki Sibel Uysal ise Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde oturan ailesinin yanına geliyordu. Kısa bir süre önce ehliyetini kaybeden Uysal, yeni ehliyet çıkartmak için Dinar'a geliyordu. Bekar olan genç eczacının yakınları, kaza haberini duyunca sinir krizleri geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!