Pilicin adi 15 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Pilicin adi 15 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mudurnu pilic lokantalarinin restoran sayisi 44'e ulasti. Sirket, satis noktasini 2000 yilinda 100'e, 2005 yilinda ise 300'e cikarmayi hedefliyor. Franchising programina gore Mudurnu lokantasi acmak isteyen bir yatirimci sadece isim hakki alabilmek icin 15 bin dolar oduyor.

Franchising sistemi, Turkiye'de gittikce yayginlasan modern bir bayilik sistemi. Bu sistemde buyuk bir markadan franchise alanlar isimden, toplu satin almadan ve maliyetlerin asagiya cekilmesinden faydalaniyor, is riskini buyuk olcude ortadan kaldiriyor.

Bu sistemin yerli zincirinin basini Mudurnu Pilic Restoranlari AS. cekiyor. Bu lokantalar zincirinin hikayesi 1987'de ilk defa Gulhane Parki etkinliklerinde 150 metrekarelik bir cadirda basladi.

Ilk dukkán Aksaray’da

Mudurnu lokanta zinciri temelini ayni yil Mudurnu Chicken adi altinda Istanbul Aksaray'da 150 metrekarelik bir yerde atti.

1990'da franchising sistemini hedefleyerek Aksaray'da yine 35 metrekarelik cephesi ve 250 metrekare alani olan bir lokanta kuruldi ve zinciri franchising sistemi ile gelistirerek beyaz et sektorunde adindan soz ettirmeye basladi.

Su anda Mudurnu Pilic Restaurantlari Ticaret AS'nin dokuzu kendine ait, 35'i franchising sistemi ile verilmis subeler olmak uzere toplam 44 lokantasi var. Iki sube de proje asamasinda. 44 subenin 17'si Istanbul'da, ucu Izmir, altisi da Ankara'da. Bunun disindakiler diger illerde.

Mudurnu'nun 2000 yili lokanta sayisi hedefi 100. 2005 yilina kadar 300 satis noktasina ulasmayi hedefliyorlar.

Yatirimcinin profili

Mudurnu'nun Almanya, Azerbaycan ve Bulgaristan'da da subeleri var. 1999'da yurticinden 228, yurtdisindan 11 yatirimci Mudurnu lokantasi acmak icin basvurdu.

Projelerinin dunya standardinda oldugunu soyleyen Mudurnu Pilic Restaurantlari AS'nin Genel Muduru Ertugrul Kesginer, franchise verirken herseyden once bunu talep eden yatirimcinin profilinin onemli oldugunu belirtiyor: ‘‘Yatirimci en az lise mezunu olmali. Ticari ozgecmisi temiz olmali. Isin basinda olmasini istiyoruz. Baska bir isle ugrasmamasi lazim. Ikinci olarak da dogru noktada altyapisi uygun olan yerlere franchising verilmesine dikkat ediyoruz.’’

Mudurnu onceden acilmis olan 15 restoranini degistiriyor. Yeni acilmis Istanbul'daki Mecidiyekoy ve Esenler, Ankara Cebeci, Aydin Otoban yolu uzerindeki restoranlar dunya standardinda.

Mudurnu'nun hedeflerinin basinda tuketiciye hazir, pisirilmis tavuk satisi yapmak geliyor. Tuketiciye, sosuna kadar ozel olarak el degmeden hazirlanmis ve kartonlarla ambalajlanmis tavuk sunuluyor.

Mudurnu'nun Bolu'nun Mudurnu ilcesindeki entegre tesislerinde bu lokanta zinciri icin ozel olarak soslanmis, porsiyonlanmis urunler uretiliyor ve hizmete sunuluyor. Boylece tum urunlerin kalitesi, standardi ve damak tadi ayni.

FranchIsIng programi

Mudurnu Pilic Lokantasi'nin isim hakki 15 bin dolar.

Restoran faaliyete gectikten sonra belirlenen sabit bir miktar, cirodan pay olarak her ay aliniyor.

Yeri yatirimci buluyor. Bulunan yerin uygunlugu ile ilgili ayrintili fizibilite calismasi Mudurnu uzmanlari tarafindan yapiliyor.

Bulunacak yer 100 metrekarenin ustunde ve on cephe genisligi de 7 metre uzerinde merkezi noktalarda olmasi gerekiyor. (Kose dukkan cephesi 6x6 metre olmali.)

Yer onaylandiktan sonra sozlesme yapiliyor ve Mudurnu'nun mimari burosunda proje hazirlaniyor. Kesin yatirim maliyeti ortaya cikiyor. 100 metrekarelik bir dukkanin tahmini yatirim maliyeti 80 bin dolar civarinda.

Yerin kontratini Mudurnu yapiyor. Kontrat 5 yillik olup tapudan kira serhi aliniyor.

Personel yatirimci tarafindan aliniyor, Mudurnu egitim veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!