Güncelleme Tarihi:
Akit Gazetesi yazarı Abdurrahmah Dilipak'ın, Eskidji Müzayede Evi'nin 6 Mayıs'ta saat 15.00'te yapacağı açık artırmada tabloları satışa çıkarılacak. Dilipak'ın hepsi yağlıboya olan 5 tablosu, 120 dolar ile 250 dolar arasında değişen açılış fiyatlarıyla satışa sunulacak. Dilipak, İslamda resmin caiz olup olmadığı sorusunu, ‘‘Allahın bir ismi de ‘Musavver'dir. Anlamı, 'ressam / tasvir eden'dir’’ diyerek cevaplıyor.
İMAM Hatip’ten mezun olduktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girmek isteyen ve o dönemlerde desen çalışmalarına başlayan Dilipak, ‘‘Picasso ve Dali çizgisine kendimi daha yakın hissediyorum. 30 yıllık resim geçmişim var. Akademiye girmek için resim dersleri almıştım. Sanata karşı ilgim hep devam etti’’ diyor.
TABLOYA 2 BİN DOLAR
Resim çalışmalarının bir koleksiyon oluşturacak kadar geniş olmadığını söyleyen ancak çalışmalarını resim konusunda tematik bir kütüphane olarak değerlendirilebileceğini belirten Dilipak, bitmiş eserlerinin sayısının ise 50'yi geçtiğini söylüyor.
Daha çok yağlıboya resimler yaptığını, soyut/abstrak ya da serbest çalışmayı tercih ettiğini vurgulayan Dilipak, soyut çalışmalara her zaman ilgi duyduğunu belirtiyor. Dilipak, sembolizm ve bilinmeyeni keşfetme tutkusunun tarzını en fazla etkileyen unsurların başında geldiğini dile getiriyor. Dilipak'ın en pahalı eseri 2 bin dolara satışa sunuluş.
İslamcı yazar, resim çalışmalarıyla ilgili şunları söylüyor: ‘‘Resim yaparken dinleniyorum. Hiç tatil yapmadım. Çok kolay yorulmam. 30 yıldır her gün yazıyorum. Bu arada 43 kitap yazdım. 5 yıldır yazmıyorum. 2002'de çok kitabım çıkacak. Belki haftada bir kitabım yayınlanacak. Resim keyifli, kendime ait bir dünyaya kaçtığım zaman, gerçekten kendimi özgür hissettiğim bir alan, ışık, renk, desem ve gölge. Ben Allah'ın bir adının da ‘Musavver: Ressam / Tasvir eden' olduğunu biliyordum, ama resim yapana kadar bunun ne anlama geldiğini bu kadar iyi bilmiyordum...’’
BEYİN ENVANTERİM OLDUKÇA KARIŞIK
Hemen hemen her eserinin daha bitmeden satıldığını ve alıcıların toplumun farklı kesimlerinden olduğunu söyleyen Dilipak, ‘‘Her çevreden insanlar ilginç, farklı buluyor. En önemlisi de eşim ve hocam İsmet Yedikardeş beğeniyor ve ben güzel şeyler yapmaktan mutlu oluyorum. Arkamdan hoş bir anı bırakmak istiyorum. Bir ışık, bir desen, bir gölge, bir ses, tatlı bir anı, bir söz, bir yazı... Beni hayırla yadetsinler istiyorum. Biyografim, beyin envanterim oldukça karmaşık, ama bunlar arasından resmin giderek artan bir yeri ve önemi olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.