Piatango

Güncelleme Tarihi:

Piatango
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 14:42

Beyoğlu Hayal Kahvesi
08.02.2011
22:30

Haberin Devamı

Piatango, 2007 yılında kurulmuş; modern Arjantin tangosunun yaratıcısı ünlü besteci Astor Piazzolla’nın eserlerini yorumlamak ve modern tango müziğinin Türkiye’deki icracısı olmak üzere bir araya gelmiştir., Piazzolla eserlerinin yanı sıra, Türk tangolarının Piazzolla yorumlarını ; Piazzolla duzenlemelerine uygun etnik kulturel eserler, film muzikleri ve ayni zamanda kendi ozgun eserlerini sanatseverlere şimdiye kadar daha once duymadıkları şekilde zengin orkestrasyon düzenlemelerle repertuarında sunmaktadır.

Piatango, yedi müzisyenden kurulu bir orkestradır. Gustavo Battistessa (Bandoneon), Burcu Bal (Keman),Başak Elkutlu (Viyola),Şirin Vatan(Viyolonsel), Ceyda Pirali (Piyano), Saltuk Tukur (Bass ), Mine Berkay (Perküsyon).

Grup 2008 Nisan ayından bu yana İstanbul’ da ve Turkiyenin çeşitli bolgelerinde; Duru Tiyatro, Nardis Jazz Club, Kanyon Milongası, Gitar Cafe, Naima Jazz Club,Oya-Bora ve Mısırlı Ahmet’in konuk olduğu Babylon Konseri, Hayal Kahvesi' Jazz Stop , Afyon Jazz festivali,Gap Genclik Festivali, üniversite konserleri gibi cok cesitli mekanlarda performanslarda bulunmuştur.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!