Peşmerge Mehmetçiğe karşı sınıra mayın döşüyor

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge Mehmetçiğe karşı sınıra mayın döşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 12:46

Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi’nde bir grup PKK’lı teröristin Türkiye’ye sızdığı istihbaratını alan güvenlik güçleri, bölgeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Şafakla birlikte Mehmetçik Çukurca-Uludere arasındaki Altındağ mevkiinde, PKK’lı terörist gruba karşı kıskaç operasyonu başlattı. Askeri malzemelerin katırlarla taşındığı bölgeye giden yollarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.
Çukurca’nın hemen karşısındaki Kuzey Irak’ın bazı bölgelerine sevkedilen Peşmerge sayısının 8 bine ulaştığı belirtiliyor. Peşmergelerin, sınır ötesi operasyonu ile bölgeye girecek Mehmetçiğin yol güzergahına da mayın döşediği ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonu öncesinde bölgedeki hareketlilik arttı. Kuzey Irak sınırından Çukurca-Uludere arasındaki Altındağ mevkiinde 15 kişilik terörist grubu olduğuna dair istihbarat alınması üzerine çok sayıda Mehmetçik bölgeye kaydırıldı.

Ağır makinali tüfeklerle bu bölgeye yönlendiren Mehmetçik, teröristleri kıskaca almaya çalışıyor. Ayrıca oldukça sarp ve engebeli araziye katırlarla askeri malzeme ve mühimmat taşınıyor. Sıcak çatışmanın her an yaşanabileceği belirtilen bölgeye, ters istikametten takviye askerler de yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Mehmetçik dağ yollarında 10’ar metre arayla operasyon bölgesine giderken, koruma görevindeki diğer askerler de kayalarda mevzileniyor. Mehmetçik elleri tetikte dağları gözlüyor. Köy korucularının da eşlik ettiği operasyon bölgesine giden yollarda güvenlik ise en üst seviyeye çıkarıldı. Yol güzergahında tuzaklara karşı dedektörlerle mayın arama-taraması da yapılıyor. Yolun güvenli olduğu anlaşılınca da, Mehmetçik harekete geçiyor.

8 BİN PEŞMERGE SEVKEDİLDİ
Çukurca’nın Üzümlü Köyü hududunun hemen karşısındaki Kuzey Irak bölümünde Peşmerge sayısının artırıldığı da öğrenildi. Kanimasi’ye bağlı Serzer Sınır Noktası’nda 1’er kilometre arayla kurulu bulunan karakollara, geceleri Peşmergelerin sevkedildiği ileri sürüldü.

Bu sayısının Çukurca’ya yakın bölgelerde 8 bine kadar ulaştığı öğrenildi. Ağır silahlı Peşmergelerin, gündüz az sayıda göründüğü de gelen haberler arasında yeralıyor. Peşmergelerin sınır ötesi operasyonuyla bölgeye gelecek olan Mehmetçiğe karşı yollara mayın döşediği de ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

KÖYLERE MEVZİLENDİLER
Peşmergelerin Türkiye sınırına yakın stratejik noktalarda nöbetçi sayısını 5’e çıkarttığı da öğrenildi. Türkiye’yi 24 saat gözetleyen özel eğitimli Peşmergelerin büyük bir bölümünün Amediye’ye bağlı Nizordi, Şaca, Çemki, Kökeri, Reşaba ve Zili köyleri yakınlarında da mevzilendiği de belirtiliyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!