Perinçek federal mahkeme yolunda

Güncelleme Tarihi:

Perinçek federal mahkeme yolunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 00:00

İsviçre’de, sözde Ermeni soykırımını "inkar" yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan ve para cezasına mahkûm edilen İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in Lozan Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı ilk itirazın reddedildiği, karara karşı üst federal mahkemeye gidileceği belirtildi.

AP ajansının haberine göre, Perinçek’i temsil eden İsviçreli avukat Laurent Moreillon, Perinçek hakkında Lozan Kent Mahkemesi’nde verilen cezaya karşı Lozan Temyiz Mahkemesi’ne yaptıkları itirazın reddedildiğini söyledi. Prof. Moreillon, ilk başvuru mahkemesinin, yerel mahkemenin kararını onaylamasının ardından, şimdi de karara karşı İsviçre’nin yüksek mahkemesi olan Federal Mahkeme’ye başvurulacağını kaydetti.

Lozan Mahkemesi, Mart ayındaki yargılamada "Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır" diyen Perinçek’i 90 gün hapis karşılığında her günü 100 İsviçre Frangı olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırmış, cezayı 2 yıl tecil etmişti. Mahkeme, ayrıca Perinçek’i 3 bin frank para cezasına mahkum etmiş ve sembolik olarak bu ülkedeki Ermeni cemaatine 1000 frank, davayı açan Sarkis Şahinyan’a 10 bin frank ödemesini istemişti. Bu arada İsviçre adalet Bakanı Cristoph Blocker Mayıs ayı sonunda Perinçek’in yargılandığı soykırım inkarını cezalandıran yasayı kaldıracaklarını veya maddenin fikir özgürlüğüne aykırı yönlerini değiştireceklerini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!