Pensilvanya iddiasına yanıt: ‘Kabataş benzeri yalanlar’

Güncelleme Tarihi:

Pensilvanya iddiasına yanıt: ‘Kabataş benzeri yalanlar’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 21:43

SABAH gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün CHP’li 4 milletvekilinin geçmişte Pensilvanya’da terör örgütü lideri Fetullah Gülen’le görüştüğü iddiası Ankara’yı karıştırdı. Yazıda adı geçen CHP’li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz, iddiayı yalanlayarak dava açacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

CHP’liler özetle şunları söyledi:

TAKSİM MEYDANI’NDA KENDİMİ ASARIM

Gürsel Tekin (CHP İstanbul Milletvekili): Gülen cemaatini boşver, herhangi bir cemaat ile uzak yakın bir ilgim olmadığı gibi Tekin ailesinden herhangi bir kişinin de ilgisi olamaz. Bunu ispat etsinler bırakın siyaseti bırakmayı Taksim Meydanı’nda kendimi asarım. Görünen o ki, ‘6 bakanın FETÖ’cü olduğu için görevden alınacağına’ ilişkin iddiam çok rahatsız etmiş. Bu gazetecinin güven duyduğu üst düzey duayen CHP’li kimmiş, bu ismi 48 saat içinde açıklarsa yargı yoluna gitmekten vazgeçeceğim. Ama açıklamazsa dava açacağım gibi çok önemli dosyaları da savcılığa götüreceğim. Bunların asıl telaşı, suçluluk psikolojisinden.

İSPATLAMAZSA MÜFTERİ SAYACAĞIM

Erdoğan Toprak (CHP İstanbul Milletvekili): Hiçbir gerçekliği bulunmayan, tamamen yalan üzerine kurulu bu yazı ile hakkımda haksız algı yaratmanın amaçlandığı anlaşılmaktadır. Tamamen yalan olduğu bilinen ve alçakça iftira kapsamlı iddiaları kaleme alıp, kamuoyunun önüne taşıyan sözde köşe yazarı ve basın kuruluşunu kınadığımı belirtmekle birlikte, köşe yazarı ve diğer ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikâyet dilekçesi sundum. Mahkemede ispat etsin etmezse müfteri sayacağım.

Haberin Devamı

TEK KELİMESİ BİLE DOĞRU DEĞİL

Umut Oran (Eski CHP Milletvekili): Tek kelimesi dahi doğru değildir. Hemen bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Açıkçası ismimin FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. Şerefli ve namuslu bir gazeteci ise hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır.

AYIPLARINI TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sabahat Akkiraz (Eski CHP Milletvekili): İddia tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Tüm yasal haklarımı kullanacağım. Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek’ yere göğe koyamayanlar, sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar. Kabataş benzeri yalanlar üretiyorlar. Yolsuzluklarını, ayıplarını, sapkınlıklarını böyle temizlemeye çalışıyorlar.” m Rifat BAŞARAN/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!