Peçeli baykuş yolunu şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Peçeli baykuş yolunu şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 11:21

Karabuk’ün Yenice İlçesi’nde bulunan yaralı peçeli baykuş tedavi altına alındı. Veteriner Sadık Kelez peçeli baykuşların ılıman iklimlerde yaşadığını, baykuşun yolunu şaşırmış olabileceğini söyledi.

Yenice Sanayi Sitesi’nde marongozluk yapan Erol Tetik, bulduğu yaralı baykuşu Yenice Belediyesi’ne götürdü. Belediye veterineri Sadık Kelez, sağ bacağından yaralı peçeli baykuşun tedavisini gerçekleştirdi. Peçeli baykuşların Kıbrıs ve Batı Avrupa ülkelerinde yaşadığını söyleyen Sadık Kelez, baykuşun yolunu şaşırmış olabileceğini söyledi. Baykuşa bakılabilecek bir yer bulmaya çalıştıklarını söyleyen Kelez şöyle dedi:

“Halk arasında peçeli baykuş olarak bilinen kuşun Latince adı ‘Tyto Alba’dır. Daha çok Kıbrıs ve Batı Avrupa ülkelerinde yaşar. En büyük besin kaynağı ise fare ve sıçandır. Göçmen bir kuştur. Sağ ayağından yaralanmış, güçsüz kaldığı için ilçemize konmuş. Önemli bir şeyi yok, tırnağı kopmak üzere üzere ama tırnağı yeniden çıkar. Belediyemizin bakım evi olmadığı için, iyileşene kadar bakılabileceği yer arıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!