Pazartesi görün

Güncelleme Tarihi:

Pazartesi görün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 23:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 450 milyon lira tutarındaki yatırımlarının toplu açılış ve bazı tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlarken, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu da “Elbette Türkiye’ye laiktir laik kalacak. Biz sözlerin sonuna kadar arkasında olacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal’ın partisiyiz” dedi.

O MÜCADELEYİ YAPACAĞIZ
Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan pazartesi gününden itibaren parlamento ve televizyonları izlemelerini isteyerek, özetle şunları söyledi: “Pazartesi gününden itibaren Türkiye’yi korumak için, demokrasiyi korumak, insan haklarını, kadın, erkek eşitliğini sağlamak için, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini savunmak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız. O mücadeleyi yapacağız. Sizin için, ülkemiz için, hayatımız için, çocuklarımız için. Ve bu ülkeyi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kişinin iki dudağı arasında mı kuruldu? Bu devlet kurulurken şehitler, gaziler yok muydu? Hep beraber Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. El kaldırıp indirmeyle rejim değişmez.

15 yılda ne oldu da Türkiye bir terör batağına saplandı. Ceplerini doldurdular, Türkiye'yi terör batağına sapladılar. Eskiden PKK terörü vardı, şimdi FETÖ terörü çıktı. IŞİD terörü çıktı, şimdi El Nusra terörü çıktı. Geçen grup toplantısında dedim ki, Türkiye teröre teslim edildi. Cevap veriyorlar, ‘Ne demek Türkiye teslim edildi’ diye. ‘Nasıl bunu söylersiniz’ diye. Bir daha söylüyorum. Türkiye 15 yılda teröre teslim edildi. Şehitlerimiz var içimiz yanıyor.

15 GÜNDÜR CEVAP YOK
Görüntüler var. İlk bana söylediklerinde ‘Hükümetten net açıklaması istiyorum’ dedim. Bunlar doğru mu? ‘Araştırıyoruz’ dediler. Aradan 15 gün geçti. Cevap var mı? Yok. Hükümet nerede? Hükümet yok. Devletin yetkililerine sesleniyorum. Bu görüntüler doğru mu değil mi? Çıkın millete açıklama yapın. Efendim El Bab'dan sonra bilmem nerelere gideceğiz. Sakın, askerlerimizi oraya göndermeyin.”

'ANAYASA TEKLİFİ İHANETTİR'
BU darbe girişiminden yararlanarak 20 Temmuz’da OHAL ilan ettiler. Şimdi bundan yararlanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı değiştirmek istiyorlar. Rejimi değiştirmek istiyorlar, Cumhuriyet’ten dikta rejimine geçmek istiyorlar. Çok partili hayatı sınırlamak istiyorlar, bütün yetkileri bir kişiye vermek istiyorlar. Açık ve net söylüyorum. Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Bu anayasa değişikliği büyük Kurtuluş Savaşı ruhuna ihanettir. Bu anayasa değişikliği, 140 yıllık parlamento geleneğimize ihanettir. Ve Cumhuriyet Halk Partisi ihanet içinde olmayan tek partidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!