Patriotlar 2'nci kez Adana'da

Güncelleme Tarihi:

Patriotlar 2nci kez Adanada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Körfez'deki gerginliğin yeniden tırmanması üzerine, Saddam'ın Scud füzelerine karşı Adana'daki İncirlik Üssü'ne 2'nci kez Patroit füzeleri geldi.

Irak'ın İncirlik Üssü nedeniyle Türkiye'yi de tehdit etmesi üzerine ABD'den istenen Patriot füzelerinin ilk bataryası, İncirlik'e ulaştı. Önceki akşam saat 20.30'da Almanya'dan gelen C-17 kargo uçağındaki Patriot füzeleri, hangarlara alındı. Patriot rampalarının hazırlanması için aralarında operatörlerin de bulunduğu 150 personel de İncirlik Üssü'ne ulaştı. Patriotların konuşlandırılacağı yer için etüd çalışmaları sürerken, füze rampalarının montajına 1-2 gün içinde başlanacağı belirtildi.

İncirlik Üssü'ndeki bir yetkili, rampayı yerleştirmek için ABD'li yetkililerin çalıştığını, kısa sürede Patriot füzelerinin kullanılır duruma geçirileceğini, ardından 2 bataryanın daha geleceğini söyledi. Bu yetkili, füzelerin hangi noktalara konuşlandırılacağına ilişkin konuşmaktan kaçındı.

Körfez Savaşı sırasında Adana'da 3 Patriot bataryası konuşlandırılmıştı. C-5 kargo uçakları ile İncirlik Üssü'ne getirilen füze rampaları TIR ile Buruk Beldesi yakınlarına taşınarak, buğday tarlasına yerleştirilmişti. Patriot füzelerinin biri yanlışlıkla ateşlenmiş ve daha sonra da havada imha edilmişti. Başına füze parçaları düşen bir çocuk da yaralanmıştı.

YUNANİSTAN DA ABD'DEN ALDI

Bu arada, ABD'nin ‘Raytheon Co.’ silah şirketi, Yunanistan'a 1.1 milyar dolar karşılığında 4 adet Patriot füzesavar sistem bataryası sattığını açıkladı.

Massachusetts Eyaleti'nin Lexington Kenti'nde kurulu şirketten yapılan açıklamaya göre, Patriotlar'ın yıl sonuna kadar Yunanistan'a teslim edilmesi bekleniyor. Raytheon'un, füzelerin kullanım süresince Yunanistan'a lojistik ve teknik destek sağlayacağı da kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!