Patlama haberiyle gündeme gelen Bağdat nerede? İşte Bağdat patlamasında yaşananlar

Güncelleme Tarihi:

Patlama haberiyle gündeme gelen Bağdat nerede İşte Bağdat patlamasında yaşananlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 12:21

Bağdat'ta intihar saldırısı gerçekleşti. İntihar eylemi sebebiyle meydana gelen patlamada ölen ve yaralananların olduğu öğrenildi. Bağdat'ta özellikle terör örgütü DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasından bu yana bu büyüklükte bir bombalı saldırı meydana gelmiyordu. Patlama haberi ardından Bağdat’ın konumu da yeniden gündeme geldi. Peki, patlama haberiyle gündeme gelen Bağdat nerede? İşte Bağdat patlamasında yaşananlar

Haberin Devamı

Irak’ın başkenti Bağdat’ın merkezinde intihar eylemi sebebiyle meydana gelen patlamada ölen ve yaralananların olduğu öğrenildi.
Irak hükümetine bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tayaran Meydanı’nda intihar saldırısı neticesinde patlama yaşandı.

Eylemi henüz herhangi bir grup üstlenmezken, ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

BAĞDAT NEREDE?

Bağdat Irak'ın başkenti ve en büyük kentidir.

Yüzyıllar boyunca İslam dünyasının bilim, kültür ve ticaret merkezi olan şehir, Abbasiler'e birkaç asır başkentlik etmiştir. 2001 yılında nüfusu 4.950.000 iken, Irak Savaşı sonrası nüfusu 2011'de 7.216.000'e çıkmıştır. Bağdat aynı zamanda Orta Doğu'nun Kahire ve Tahran'dan sonra en büyük üçüncü şehridir.
Mezopotamya çanağının ortasında, Dicle Irmağı'nın iki yakası üzerinde ve Dicle'nin Fırat'a en çok (40 km) yaklaştığı noktada, geniş bir alüvyon ovası üzerinde yer alır. Bağdat, konum olarak Irak'ın tam ortasında yer alır ve kalbi durumundadır. Bağdat'ta yazlar kuru ve çok sıcak, kışlar yumuşak ve serin geçer. Ortalama yağış yılda 130 mm dolayındadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!