Patent Enstitüsü, eTR ödülleri'nde finalist oldu

Güncelleme Tarihi:

Patent Enstitüsü, eTR ödüllerinde finalist oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 14:07

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen “eTürkiye (eTR) Ödülleri”nde finalistler belli oldu.

Türk Patent Enstitüsü (TPE), “Marka, Patent, Endüstriyel Tasarım Başvurularının Elektronik İmza ile Alınması Projesi” ile Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisinde finalist olmaya hak kazandı.

TPE'den alınan bilgiye göre, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde, rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan eTR Ödülleri, “Kamudan Vatandaşa eHizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” ve “Kamudan Kamuya eHizmetler” olmak üzere 3 kategoride verilecek.
Bu yıl ayrıca, sadece belediyelere yönelik olarak “eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması” başlıklı bir anket oluşturularak e-Devlet uygulamaları açısından örnek olan veya örnek teşkil edebilecek belediyelere özel bir ödül verilecek.

FİNALİSTLER

eTR Ödüllerinin finalistleri belirlendi. Buna göre, “Kamudan Kamuya eHizmetler Kategorisi”nde İller Bankası Genel Müdürlüğü, İller Bankası Bilgi Sistemi (İLBİS) ile İstanbul Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Projesi ile Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Maliye SGB.net Sistemi Projesi ile ve Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü de Elektronik İmzalı Doküman Yönetim Sistemi ile finale kaldı.

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler Kategorisi”nde ise İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın, e-Dernek Kurumsal Yazılım Programı, Türk Patent Enstitüsü'nün Marka, Patent, Endüstriyel Tasarım Başvurularının Elektronik İmza ile Alınması Projesi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi, finalist oldu.

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” kategorisinde de Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Kamu/Mal Hizmet Alımlarında Veri Tabanı ve İnternet Uygulaması ile Oluşan Saydamlık, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü TRAMER projesiyle finalde yarışacak.

Dereceye girenler, 22 Kasım 2007 tarihinde Hilton Oteli'nde düzenlenecek tören sırasında jüri tarafından belirlenecek ve aynı gün ödüllerini alacak.

TPE'NİN PROJESİ

Projeyle, marka, patent ve tasarım başvuruları, internet üzerinden nitelikli elektronik sertifika kullanılarak yapılabiliyor. Enstitüye marka, patent ve tasarım başvurusu yapmak isteyen kişiler, kuruma gelmeden veya postayla evrak göndermeden direkt internet üzerinden doldurdukları formlar vasıtasıyla başvurabiliyor.

Kişi ve kuruluşların zaman ve mekandan bağımsız olarak işlerini yürütebilmelerini sağlayan sistem, aynı zamanda Enstitü içindeki iş akışlarının hızlanması, veri girişlerinin daha az personelle ve en kısa sürede yapılmasını sağlıyor.

Edirne'den Kars'a kadar her yerdeki vatandaşa eşit şartlarda, yerinde hizmet verilmesini, kağıt, zaman, işgücü tasarrufu sağlayan proje, 1 Ağustos 2007'de uygulamaya açıldı ve 2 saat içinde ilk elektronik imzalı başvuru alındı.
Projenin e-devlet çalışmaları kapsamında en geniş kitleye hitap eden vatandaşa dönük ilk elektronik imza uygulaması olduğu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!